[FOTO] OLDTIMER SUSRET Zavirite u prošlost automoto industrije

Interes posjetitelja posebno je izazvao unikatni Fordov model T u vlasništvu Marka Kvedera iz Rafolč pri Lukovici iz Slovenije. Vozilo je unikatno, izrađeno je iz drveta, a datira iz 1919. godine. Postiže brzinu do 70 km/sat. Vlasnik ga je uredio na način da se vozilo može iznajmljivati za svadbe ili slične prigode, a posebano je urađen i biffe u vozilu.

Ford iz 1919. godine na ulicama Čakovca // Foto: Međimurske novine
Ford iz 1919. godine na ulicama Čakovca // Foto: Međimurske novine

Oldtimer klub Međimurje ovu je subotu domaćin još jednog Međunarodnog susreta povijesnih vozila.

Na izložbi u Čakovcu koja je upriličena u prijepodnevnim satima u Parku Rudolfa Kropeka i na Trgu Eugena Kvaternika okupilo se više od dvjesto sudionika iz Hrvatske i susjednih zemalja Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Srbije te po prvi puta i Crne Gore, istakao je s ponosom predsjednik Oldtimer klub Međimurja, Franjo Belović.

Oldtimer susret Čakovec
Susret su otvorili gradonačelnik Stjepan Kovač i Franjo Belović, predsjednik Oldtimer kluba Međimurje

18. Međunarodni oldtimeR susret “Međimurje 2017.” je otvorio gradonačelnik Stjepan Kovač zaželjevši ugodan boravak svim sudionicima susreta u našem gradu te zahvaljujući Oldtimer klubu Međimurje što svake godine iznova obogaćuje programe Porcijunkulova.

Uz izložbu, susret je obilježila i panoramska vožnja sudionika ukupne dužine 55 kilometara na relaciji Čakovec, Sv. Križ, Prelog te nakon odmora u Prelogu prema graničnom prijelazu Goričan kroz Donji Kraljevec i Hodošan.

oldtimer susret cakovec (2)_resize
U povijesnom vozilu vlasnika Marka Kvedera mjesto je našao i zanimljiv biffe

Interes posjetitelja posebno je izazvao unikatni Fordov model T u vlasništvu Marka Kvedera iz Rafolč pri Lukovici iz Slovenije. Vozilo je unikatno, izrađeno je iz drveta, a datira iz 1919. godine. Postiže brzinu do 70 km/sat. Vlasnik ga je uredio na način da se vozilo može iznajmljivati za svadbe ili slične prigode, a posebano je urađen i biffe u vozilu. Na izložbi su uz članove Oldtimer klub Međimurje sudjelovali i sudionici i članovi Oldtimer kluba Prilok.

Osim 18. Međunarodnog oldtimer susreta u središtu grada održano je još jedno predstavljanje starih vozila. “Fićo klub Međimurje” predstavio je fićeka na Trgu Republike.

Atmosferu izložbe i susreta povijesnih vozila kroz oko našeg fotoreportera Maria Golenka pogledajte OVDJE.

Izvor: Međimurske novine.

Ne propustite: