[FOTO] OPĆINA GOLA Pogledajte kako je bilo na Plazma Sportskim igrama mladih

U zabavnim aktivnostima sudjelovali su i pripadnici PU Koprivničko-križevačke županije koji su razveselili djecu edukacijama o sigurnosti u prometu, upoznali ih s radom krim odjela i interventne policije.

Foto: Plazma sportske igre mladih // Facebook

U Goli su u četvrtak održane Plazma Sportske igre mladih u kojima su uživala brojna djeca natječući se u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara – u sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Općine Gola, a cijelo je natjecanje praćeno lijepim druženjem i smijehom.

Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Stjepan Milinković, načelnik Općine Gola, Marina Horvat, izaslanica župana Koprivničko-križevačke županije, Hrvoje Matić, ravnatelj Osnovne škole Gola i Tomislav Gudić , predstavnik Plazma Sportskih Igara mladih.

Načelnik Općine Gola Milinković tom je prilikom naglasio kako u Općini potiču djecu na sportske aktivnosti.

“Kod nas se u Općini daje posebna briga za djecu, mlade, ali i ostale dobne skupine. Potičemo djecu da razvijaju zdravo tijelo i zdrav duh, zato je danas u našoj Općini praznik i veselje jer se djeca kroz sport međusobno druže i vesele”, izjavio je Stjepan Milinković.

Izaslanica župana Koprivničko-križevačke županije, Marina Horvat, također je naglasila važnost sportskih aktivnosti za djecu i mlade.

“Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Općinom Gola doista razvija niz aktivnosti koje uključuju odgoj i obrazovanje djece i mladih kroz različite projekta, a posebno smo ponosni na suradnju s Plazma Sportskim igrama mladih koje ćemo nastaviti podržavati i u narednim godinama”, zaključila je.

Plamen Igara u pratnji malih sportaša i Viktora, maskote Igara donio je Valentin Šestak, mladi sportaš Osnovne škole Gola.

Pobjedničke ekipe u graničaru: Područna škola Ždala i Tim Munje plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u dvije kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Marija Jakupec, Marin Kočmar, Karolina Jakupec i Patrik Pavešić.

Uz sportska natjecanja, sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja i edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

U zabavnim aktivnostima sudjelovali su i pripadnici PU Koprivničko-križevačke županije koji su razveselili djecu edukacijama o sigurnosti u prometu, upoznali ih s radom krim odjela i interventne policije.

U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.

Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

Foto: Plazma sportske igre mladih // Facebook

Ne propustite: