[FOTO] OPROŠTAJ OD SREDNJE ŠKOLE I đurđevački maturanti otplesali Salonsko kolo

Na inicijativu Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja, a uz odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, kao i Županijskog ureda za društvene djelatnosti, ovo se kolo tradicionalno izvodi na koprivničkom, križevačkom i đurđevačkom trgu.

Foto: Grad Đurđevac

Završetak svog srednjoškolskog obrazovanja maturanti Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva, Strukovne škole Đurđevac obilježili su tradicionalnim plesom Hrvatskog salonskog kola na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu.

Maturantima su se obratili ravnateljica Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Nevenka Lončar, a uz nju i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči koji je pozdravio sve maturante i zaželio im puno uspjeha i sreće u budućnosti. Vesele maturante bodrili su i brojni sugrađani, profesori i roditelji koji su imali priliku uživati u njihovom plesnom umijeću.

Na inicijativu Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja, a uz odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, kao i Županijskog ureda za društvene djelatnosti, ovo se kolo tradicionalno izvodi na koprivničkom i đurđevačkom trgu, dok križevački maturanti plešu “Križevačku četvorku”.

Pogledajte u nastavku kako je bilo.

Foto: Grad Đurđevac

Ne propustite: