[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA U ĐURĐEVCU Likovni natječaj ‘Simboli života’ oduševio sve odreda

Ono na što se posebno obraćala pažnja pri ocjenjivanju bile su likovno-izražajne i stvaralačke mogućnosti, ali i uzrast učenika. Kod radova je najvažnija bila originalnost, kreativnost i sama izvedba rada.

Foto: Grad Đurđevac

U đurđevačkom muzeju otvorena je izložba radova koji su pristigli na likovni natječaj “Simboli života”, koja je proizašla iz izložbe Marca Chagalla “Stvaranje i Biblija”.

Natječaj je proveden u organizaciji Muzeja Grada Đurđevca i Županijskog stručnog vijeća likovne kulture Koprivničko-križevačke županije.

Izdvojena su tri rada koja su nagrađena u dvije kategorije (1.-4. i 5.-8. razred), tri pohvaljena rada u kategoriji od 1.-4. razreda te radovi koji su izloženi u prostoru muzeja.

Najbolje učeničke radove odabralo je i ocijenjivalo stručno povjerenstvo. Ono na što se posebno obraćala pažnja pri ocjenjivanju bile su likovno-izražajne i stvaralačke mogućnosti, ali i uzrast učenika. Kod radova je najvažnija bila originalnost, kreativnost i sama izvedba rada. Član povjerenstva Mirko Lekić pojasnio je kriterije odabira radova.

Ravnateljica Edita Janković Hapavel pozdravila je sve natjecatelje, ravnatelje, mentore i ostale okupljene, izrazivši zadovoljstvo zbog velikog broja pristiglih radova – njih čak 156 iz 13 škola.

Predsjednica ŽSV likovne kulture Koprivničko-križevačke županije Ana-Marija Smoljanec objasnila je kako je došlo do ideje za provedbu ovog likovnog natječaja.

Na otvorenju izložbe dodijeljene su nagrade onima najuspješnijima te pohvale mentorima nagrađenih učenika i zahvale školama koje su sudjelovale na natječaju.

Za sve one koji su zainteresirani, izložba je otvorena do 24. ožujka.

Izvor i foto: Grad Đurđevac

Ne propustite: