[FOTO] OVO JE BAŠ LIJEPO Pogledajte okućnicu u starinskom štihu Ljubice Ribić iz Podturna

Uživam u cvijeću koje me smiruje i ispunjava, dok me starinski predmeti podsjećaju na moju mladost - kazala je Ljubica

Ljubica Ribić u svojem kamenjaru // Foto: Međimurske novine

Ljubica Ribić (48) iz Podturna aktivna je članica svih umjetničkih društava i KUD-ova na tom području. Već niz godina bavi se aktivnostima koje imaju veze s ručnim radom. Od šivanja do izrađivanja ukrasa tijekom cijele godine. Ljetne dane ipak najviše voli provoditi vani uz sadnju vrta te sadnju i uzgajanje cvijeća, pišu Međimurske novine.

– Ove sam godine napravila cvjetnjak i kamenjar na starinski način. Izradila sam plot s vrbom, zasadila cvijeće i dodala ukrase poput raznih životinja i ukrasnih patuljaka. Volim gledati kako cvijeće cvate, a najviše volim saditi starinske muškatline u raznim bojama – rekla je vrijedna Ljubica iz Podturna.

Uz crvene muškatline, dvorište krije ruže, klinčeke, a najdraži ljiljani koji se nalaze ispred kuće već su ocvali. Na kraju dvorišta, pokraj starinskog bunara, nalazi se prekrasan kamenjar koji je Ljubica radila s posebnom pažnjom i ljubavi.

– Uz zelenu živicu naslonila sam pravi starinski biciklin te ga ukrasila cvijećem. U kamenjaru su dedeki od drva, kao i vlakić. Volim drvene ukrase, a sve što sama izrađujem me veseli i opušta – dodaje Ljubica.

Mnoge starinske predmete koji su smješteni u dvorištu dobila je na poklon. Od Stjepana Potarića dobila je već spomenuti bicikl, a Rozalija Jambrošić isplela je bič kakvim su se nekad vezale krave i konji. Drvene predmete izrađuje sama, a starinski je vraćaju u mladost kad je živjela sa svojim roditeljima koji su se bavili poljoprivredom.

Ne propustite: