[FOTO] PEŠČANI SVOME GRADU Za vikend je održana zanimljiva manifestacija

Peščani ovu priredbu organiziraju povodom Picokijade, najveće turističke manifestacije ovoga dijela Republike Hrvatske.

Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Proteklog je vikenda ispred đurđevačkog Doma Mladen Markač održana sedma pripredba kulture, umjetnosti i zabave, Peščani svojem gradu.

Peščani ovu priredbu organiziraju povodom Picokijade, najveće turističke manifestacije ovoga dijela Republike Hrvatske.

Priredba se održala u organizaciji Mjesnog odbora Peski i Udruge Peski-Art Đurđevac i kao suorganizatora Udruge žena Peski, Udruge udomitelja za djecu Osmijeh te Udruge umirovljenika Grada Đurđevca. Održava se uz potporu i pokroviteljstvo Grada Đurđevca i Turističke zajednice Grada Đurđevca.

Unatoč tmurnom vremenu priredba je održana na otvorenom, a u bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupili su: Zbor Udruge umirovljenika Grada Đurđevca, KUD Grgur Karlovčan iz Kalinovca, ŽVS Katarene koje su dio KUD-a Petar Preradović, Lana Bečaj – naj učenica OŠ Ferdinandovac i buduća đurđevačka gimnazijalka svojim literarnim tekstom Abeceda za opstanak zavičaja, Kulturna udruga Sveti Martin iz vrbovečke Dubrave revijom dubravskih i moslavačkih stogodišnjih narodnih nošnji i gospođa Nedjeljka Bocak, članica udruge Osmijeh koja je nedavno primila priznanje Ministarstva demografije, mladih, obitelji i socijalne politike za naj udomiteljicu Hrvatske, prezentacijskim i popularizacijskim govorom.

U ime organizatora prisutne je na početku priredbe pozdravio predsjednik Mjesnog odbora Peski Stjepan Stanešić, a u ime pokrovitelja Grada Đurđevca prisutnima se obratila potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca Kristina Benko Markovica koja je pozdravila okupljene i održavanje ove već tradicionalne priredbe te je pohvalila aktivnosti koje redovito održavaju Peščani i prijateljske udruge.

Voditelj programa bio je Matija Bažulić, a voditelj tehnike Vladimir Nikša.

Osim kulturno-umjetničkog programa na štandovima su se predstavili svojim kreativnim uradcima članovi udruga i kreativni pojedinci Ivana Hadžija, Ivanka Seleš, Zorica Vidaković, Vlatka Zubić, Ivan i Ruža Rođak, Pero Cik, članovi Kulturne udruge Sveti Martin Dubrava, udruga Osmijeh prezentacijom udomiteljstva, a udruga Peski-Art prezentirala je dvije slike (diptih), zajednički rad 14 autora, na kojima su zastupljene sve znamenitosti Grada Đurđevca.

Nakon bogatog programa u ime organizatora Stjepan Stanešić i Franjo  sudionicima programa podijelili su zahvalnice.

Druženje je nastavljeno uz okrjepu koju su pripremili pokrovitelji i kolače koje su pripremile vrijedne članice Udruge žena Peski i članice ostalih udruga organizatora, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Izvor fotografija: Grad Đurđevac

Ne propustite: