FOTO Petra Petek: Voljela bih sa svojim Varaždinom postati državni prvak

Unatoč neugodnoj ozljedi, varaždinska stolnotenisačica prošle sezone postala je dvostruka prvakinja Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji te parovima.

Petra Petek // Foto: Facebook
Petra Petek // Foto: Facebook

Petra Petek, članica Stolnoteniskog kluba Varaždin ovoga tjedna nalazi se na seniorskim reprezentativnim pripremama u Zagrebu. Ovo joj je već peta godina da sudjeluje na ovakvim okupljanjima, a sve pozive zaslužila je odličnim igrama.

– Pripreme su odlične. Nova izbornica se dobro snalazi. Treniramo dva puta na dan po dva i pol sata. Uz malo više financijskih sredstava, ovakva zajednička okupljanja bi bila češća, a nama igračicama puno znače – kaže Petra Petek.

Prošle godine postala je dvostruka prvakinja Hrvatske i to u pojedinačnoj konkurenciji te parovima s klupskom kolegicom Bojanom Poljak. Nažalost, već na samome početku prošle sezone dogodila joj se ozljeda koja ju je zaustavila u pohodu na još odličnih ostvarenja.

– Na početku sezone imala sam problema sa zglobom igračke ruke i to me sprječavalo u ostvarenju nekih ciljeva. Naime, na Masters turniru u Puli, zbog jakih sam bolova morala prekinuti turnir, te sam time izgubila prvu poziciju na rang listi i odlazak na Europsko prvenstvo – nastavlja Petra.

Ove godine očekuju je Svjetsko i Europsko prvenstvo te Mediteranske igre, a Petra kaže kako je na njoj da trenira, uživa i daje sve od sebe.

– Za ta se natjecanja najprije trebam izboriti kroz hrvatske turnire, zalaganja na pripremama te izbor izbornice. Nadam se da će me zdravlje poslužiti te da ću uspjeti izboriti nastupe na prvenstvima. Želja i cilj na Europskom prvenstvu je vratiti se u prvu jakosnu skupinu, među 16 najboljih reprezentacija – motivirano kaže Petra.

Stolnoteniska Super liga nastavlja se početkom veljače, a jedna od najboljih varaždinskih igračica navodi ciljeve kluba.

– Cilj je ulazak u playoff te što bolji konačni plasman. Ulazak u finale playoffa bio bi veliki uspjeh. Ove godine STK Varaždin po prvi puta igra Kup Hrvatske i tu ćemo probati iznenaditi – optimistično kaže ona.

Upravo ulazak u doigravanje i zatim u finale ističe kao momčadski cilj sezone, dok će pojedinačno pokušati obraniti naslov državne prvakinje i plasirati se s reprezentacijom na Svjetsko i Europsko prvenstvo.

– U budućnosti svakako bih sa svojim Varaždinom voljela postati ekipni prvak države, ta titula još mi nedostaje i nakon toga mogu u mirovinu – za kraj nam je rekla vesela Petra.

Ne propustite: