[FOTO] ‘PODRAVINA 2020’ Mnoštvo ljudi okupilo se na izložbi vina

Šampion izložbe su "deMar vina“ s vinom rajnski rizling, šampion "Novigradskih goric“ drugi put zaredom je Ratko Trnski s vinom rajnski rizling, a nagradu Općinsko vino dobio je Ivan Vedriš za vino Mješavina bijelo.

Foto: Općina Novigrad Podravski

Dvorana vatrogasnog doma u Novigradu Podravskog protekle je subote bila dupkom puna. Razlog tomu je 9. izložba vina “PodraVINA 2020”, održana u organizaciji Udruge vinogradara, vinara i voćara Komarna 2001. Novigrad Podravski. Pred velikim auditorijom, prisutne je pozdravio predsjednik Udruge Željko Vuljak i čestitao svim izlagačima na osvojenim nagradama.

U svom obraćanju istaknuo je da izložba nije više samo “lokalnog karaktera”, već je i regionalna, koja svojom dokazanom kvalitetom i sadržajem već par godina privlači i okuplja vina iz bilogorskog, ludbreškog, križevačkog, kalničkog, koprivničkog i đurđevačkog kraja. Na kraju obraćanja svima je zaželio dobru vinogradarsku i vinarsku godinu.

Ispred Županijske zajednice udruga vinogradara i vinara Koprivničko-križevačke županije, prisutnima se obratio njezin dopredsjednik Eduard Hegedić, koji je ujedno i tajnik organizacijskog odbora izložbe vina. Pozdravio je sve prisutne izlagače, čestitavši im na postignutim rezultatima. Istaknuo je važnost održavanja ovakvih izložbi vina. Ujedno je naglasio kako smatra da je napravljen velik iskorak i odmak u kvaliteti koja je svake godine sve više prisutna te da na ocjenjivanje dolazi sve više kvalitetnih i visoko kvalitetnih vina.

Ove godine na ocjenjivanje su pristigla ukupno 152 uzorka, od toga 142 bijela vina, sedam crnih vina, jedno voćno vino, jedan vinjak te jedno vino od meda. Ukupno je dodijeljeno jedna velika zlatna diploma, 32 zlatne, 80 srebrnih, 14 brončanih diploma, dok su 25 uzoraka ne ocijenjena.

Šampion izložbe su “deMar vina“ s vinom rajnski rizling, šampion “Novigradskih goric“ drugi put zaredom je Ratko Trnski s vinom rajnski rizling, a nagradu Općinsko vino dobio je Ivan Vedriš za vino Mješavina bijelo.

Izložbu vina “PodraVina 2020” otvorio je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek. U svom obraćanju, istaknuo je važnost “goričarstva“ i kulture proizvodnje i potrošnje vina, navodeći to kao nasljeđe naših starih i čuvanje tradicije.

U kulturnom dijelu programa nastupio je Mješoviti pjevački zbor KUD-a Ivan vitez Trnski, Likovno kreativna sekcija “Likresa“ je u sklopu izložbe vina izložila široku paletu svojih slika s vinogradarsko-vinarskim motivima.

Novigradski pjesnik Miroslav Kovač pročitao je svoje prigodne pjesme. Cijeli program i dodjelu nagrada vodila je mlada dama Martina Petras. Nakon službenog dijela uslijedilo je druženje članova i gostiju uz degustaciju nagrađenih vina.

Izvor i foto: Općina Novigrad Podravski

Ne propustite: