[FOTO] PODRAVKA VEGETA Evo tko je zadnje pojačanje za iduću sezonu

Polivalentna igračica, inače lijevi vanjski daje sigurnost na vanjskim pozicijama, a u protekloj je sezoni Lige prvakinja postigla čak 57 pogodaka.

Tjaša Stanko, nova igračica Podravka Vegete // Foto: Podravka Vegeta

Dolaskom Tjaše Stanko u Koprivnicu, mlade slovenske reprezentativke sa stalnom adresom u Mariboru zaokružen je popis igračica koje će u novoj sezoni braniti boje Podravka Vegete u domaćem prvenstvu, ali i u najelitnijem europskom natjecanju na svijetu Ligi prvakinja u kojoj će se natjecati u grupi A s mađarskim Ferencvarošem, francuskim Metzom i norveškim Vipersom.

Tjaša Stanko je rođena u Mariboru 5. studenog, 1997. godine., a svoju je rukometnu karijeru započela u RK Zagorju gdje je bila od 2014.-2017. godine. Nakon toga je postala važna karika iskusne slovenske ekipe s dugom tradicijom, Krim Mercatora.

S ljubljanskom je ekipom osvojila tri naslova u slovenskom Kupu i Prvenstvu. U 2018. godine okrunjena je i titulom najbolje mlade igračice Lige prvakinja što je ujedno i veliko priznanje njezinom radu i doprinosu na terenu.

Trenutno drži visoko 9. mjesto na listi strijelaca u Ligi prvakinja. Polivalentna igračica, inače lijevi vanjski daje sigurnost na vanjskim pozicijama, a u protekloj je sezoni Lige prvakinja postigla čak 57 pogodaka.

S osmijehom je govorila o prvim dojmovima o gradu u kojem je dosad samo gostovala, a koji će za desetak dana postati njezin novi dom.

“Koprivnica je definitivno manji grad nego što su to Maribor ili Ljubljana, ali ja mislim da je to prednost. Znam da je u ovoj dvorani uvijek dobra atmosfera i da su odlični navijači. Sigurna sam da ću se s curama dobro razumjeti i da ćemo atmosferu održavati i dalje”, izjavila je.

Nekoliko djevojaka iz ekipe poznaje jer su Krim i Podravka uistinu susjedni rukometni gradovi i odigralo se tu dosta prijateljskih, ali i natjecateljskih utakmica. Ipak najbolje poznaje Lamprini Tsakalou, suigračicu iz Krima koja također dolazi u Podravku i to ne samo na terenu nego i izvan njega.

“Labrina je super cura, znamo se sad već dvije godine. Jako se dobro razumijemo i mislim da smo dobro funkcionirale na terenu. Sve smo u biti po jeziku i kulturi slične tako da ćemo se super razumjeti i to bi moglo biti odlično”, rekla je Tjaša.

O treneru zna dovoljno iako ga zasad malo više poznaje kao igrača.

“Znam da je bio vrhunski igrač, ali dokazao je i da je odličan trener svojim dosadašnjim postignućima. Ne poznajem ga još uvijek dobro, ali ono što sam vidjela na terenu je samo pozitivno, a najvažnije je da se cure dobro razumiju s njim”, zaključila je.

Tjaša je definitivno u vrhu europskog rukometa na listi strijelaca, a svoj je izniman potencijal dokazala i prije dvije godine kada je proglašena najboljom mladom igračicom Lige prvakinja no kako se čini ovo nije njezin maksimum i ona će radom i trudom nastojati hrabro ostvarivati nove uspjehe, a za ostvarenje svojih sportskih snova odlučila je izabrati Podravku čiju igru itekako dobro poznaje i cijeni.

“Mislim da je ovaj klub odličan i da je ujedno i jaka konkurencija Krimu, a posebno zato što je stabilan i iz sezone u sezonu teži nekim višim ciljevima i ostvarenjima. Svakoj je curi san igrati Ligu prvaka i meni je definitivno drago da smo za novu sezonu osigurali izravan ulazak u grupnu fazu Ligu prvakinja”, rekla je i dodala komentar za Ligu prvakinja ove sezone, vezano uz grupu u kojoj će igrati Podravka.

“Mislim da je grupa uistinu jako teška, ali u Ligi prvaka nije moguće dobiti slabog protivnika i tu je 16 najboljih klubova u Europi, ali i na svijetu općenito. Ne želim ništa predviđati, najbitnije je da se dobro uigramo i da budemo dobra ekipa, a onda tek nešto možemo napraviti na terenu”, zaključila je Tjaša.

Otkrila je i kako provodi vrijeme izvan terena.

“Obična sam cura i najradije šećem, krećem se i vozim bicikl. Uživam i u druženju s prijateljicama na kavi, a nekad prije dok još nisam bila profesionalno u rukometu sam često i skijala no ta aktivnost je zasad sa strane zbog mogućih ozljeda. Volim jako provoditi vrijeme i sa svojim psom koji će mi jako nedostajati ovdje kao i naravno cijela obitelj no odlično je što će mi svi biti blizu”, zaključila je Tjaša.

Osim roditelja u Mariboru i psa koji ju čeka, Tjaša ima i sestru Anu koja živi, radi i studira u francuskom Marseillesu posljednje tri godine, a koju je nedavno i posjetila dok će sada još kratko odmoriti na otoku Ugljanu, a nakon toga se vratiti treninzima, obavijestili su na internetskim stranicama Podravka Vegete.

Foto: Podravka Vegeta

Ne propustite: