[FOTO] POGINUO U POTRAZI ZA PLJAČKAŠEM BANKE Obilježena 16. godišnjica pogibije Željka Murka

Unatoč tome što je prošlo šesnaest godina od smrti Željka Murka, Policijska uprava međimurska ovakvim činom nastoji održati poštovanje i sjećanje na policijskog službenika koji je život izgubio obavljajući svoj posao i braneći sve građane

Foto: Međimurske novine

U utorak je svečano obilježena 16. godišnjica spomena na poginulog djelatnika Policijske uprave međimurske, Željka Murka, koji je obavljajući častan policijski posao, nažalost u 34. godini života, 12. veljače 2003. godine, pri potrazi za pljačkašem Varaždinske banke u Nedelišću tragično izgubio život.

Obilježavanje je započelo u jutarnjim satima, uz Spomen ploču na mjestu pogibije policijskog službenika, u blizini Gornjeg Kuršanca, predstavnici Policijske uprave međimurske, Postaje prometne policije Čakovec i članovi obitelji položili su vijenac i zapalili svijeće.

Kasnije su na Gradskom groblju u Čakovcu, na grob Željka Murka, za nesebičnu hrabrost, požrtvovnost i časno djelo položili vijence i zapalili svijeće te odali počast izaslanici Ministarstva unutarnjih poslova, dr. Josip Mihaljević savjetnik ministra, Josip Bukvić pomoćnik načelnika uprave policije, izaslanstva Policijske uprave međimurske, Policijske uprave varaždinske, IPA-e Međimurje, Međimurske županije, Grada Čakovca, Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Mihovljana te članovi obitelji.

Potom su vijenac i svijeće položeni uz Spomen ploču na Društvenom domu u Mihovljanu, nakon čega je u prostoru Društvenog doma održan komemorativni skup, gdje su svoje uspomene i sjećanja evocirali saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač te savjetnik ministra Ministarstva unutarnjih poslova dr. Josip Mihaljević.Molitvu ispred Željkova groba i spomen obilježja vodio je policijski kapelan vlč. Vjekoslav Vidaček.

Savjetnik ministra, u ovom obilježavanju u funkciji izaslanika ministra unutarnjih poslova, Davora Božinovića, dr. Josip Mihaljević u svom obraćanju rekao je da je policijski službenik poginuo obnašajući svoju dužnost koju je stavio ispred svega. Zahvalio je zajednici, od njegovih sumještana iz Mihovljana, Grada i Županije, što i nadalje pomažu obitelji, ne dopuštajući da se njegova tragična smrt zaboravi.

– Iako oca i supruga nitko i ništa ne može zamijeniti, potpora koju smo kao društvo pružali obitelji je značila puno. Imali smo puno gubitaka tijekom Domovinskog rata i poslije, a Željko je kao jedan od njih, ostavio neizbrisiv trag u povijesti Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova – rekao je on.

Unatoč tome što je prošlo šesnaest godina od smrti Željka Murka, Policijska uprava međimurska ovakvim činom nastoji održati poštovanje i sjećanje na policijskog službenika koji je život izgubio obavljajući svoj posao i braneći sve građane, kao i na sve poginule i nestale branitelje.

Foto: PU međimurska

Ne propustite: