[FOTO] PONOVNO FANTASTIČNA U BIKINI FITNESSU Bivša missica Ema Brajdić srebrna na Maxximum Openu 2018.

Ova 24-godišnjakinja rodom iz Slatine, koja pohađa diplomski studij novinarstva na Sveučilištu Sjever i živi u Koprivnici, za nas je vodila svojevrsni dnevnik s ovog velikog natjecanja u kojem ne skriva svoje uzbuđenje ostvarenim.

Ema Brajdić na otvorenom bodybuilding i fitness natjecanju Maxximum Open 2018. u Mariboru // Foto: Ana Filković

Ema Brajdić postigla je još jedan fantastičan rezultat. Na otvorenom bodybuilding i fitness natjecanju Maxximum Open 2018., održanom u Mariboru, osvojila je srebrnu medalju.

Ova 24-godišnjakinja rodom iz Slatine, koja pohađa diplomski studij novinarstva na Sveučilištu Sjever i živi u Koprivnici, za nas je vodila svojevrsni dnevnik s ovog velikog natjecanja u kojem ne skriva svoje uzbuđenje ostvarenim.

“Eto, dragi moji pratitelji, i ovaj dan je došao i prošao. Toliko dugo sam čekala taj famozni 25. studenog i pripremala se čak tri puna mjeseca za ovo natjecanje. Dala sam si puno vremena i dobro da jesam jer se sve isplatilo. Odricanje, jaka glava, čelični karakter, upornost, disciplina i organiziranost ključevi su uspjeha u ovom sportu. Kao što svi koji me prate znaju da se bavim bodybuildingom, kategorijom bikini fitness, znaju i da sam se za ovo natjecanje uistinu trudila. Pripreme su bile naporne, ali pošto toliko volim sve u vezi njih nisam to gledala na negativan način. Trebalo je svaki dan smisliti obroke, odabrati najkvalitetnije namirnice i posložiti treninge. Na početku priprema trenirala sam jednom dnevno, ali kasnije sam podebljala na dva puta. Jednom ujutro kada bih otišla na 45 minuta kardia na tašte (na prazan želudac kada se topi najviše masti) te jedan navečer kada sam radila s težinama (plus kardio 20 minuta nakon treninga). Svaki dan radila sam drugu mišićnu skupinu s tim da sam noge radila dva puta tjedno u početku, a zadnjih mjesec dana svaki drugi dan. Inače mi se noge najsporije smanjuju i definiraju pa je to razlog takvog načina treniranja. Na dane nogu, odnosno cijelog donjeg dijela tijela unosila sam minimalan broj ugljikohidrata, dok sam na gornji dio koji mi je kroz cijelu godinu dosta suh i čvrst unosila nešto malo više ugljikohidrata. Smanjila sam unos masti i proteina kako bih se još više stanjila i lakše izdefinirala. Jednostavno patim za izgledom onih famoznih ruskih bikinica koje su baš malene, krhke, ženstvene i s lijepim blagim oblikom mišića na cijelom tijelu. One su baš elegantne od glave do pete. Mnogi su mi govorili kako sam pretjerala i kako izgledam premršavo, no ja se na takve komentare nisam obazirala jer to je moje tijelo i s njim radim što poželim. A i najvažnije je da sam se osjećala zdravo i sretno. Pri pripremama je uskočio u pomoć moj trener Miroslav Kobac, zvan doktor Kobac, jer se uistinu razumije u pripreme i u to kako stvarno izdefinirati tijelo i postići taj bikini izgled na bini. Imamo identična mišljenja i gledišta u vezi toga kako jedna bikini djevojka treba izgledati i tu je ključ našeg uspjeha. Ne želim gledati previše u budućnost jer sam shvatila da previše općenito sve planiram pa često ispadne neočekivano, no znam samo da ću na idućem natjecanju izgledati duplo kvalitetnije i imati puno više samopouzdanja na bini. Sad je cilj napraviti kvalitetnu ‘off’ sezonu i popraviti sve nedostatke kojih uvijek ima i držim se one da uvijek može bolje.

Uglavnom, na put u Maribor gdje se ove godine održavalo natjecanje krenula sam s najboljom prijateljicom i bivšom natjecateljicom Anom Filković, jednim natjecateljem i njegova dva najbolja prijatelja. Prijave su bile od 9 do pola 12. Mi smo stigli oko 11 sati te sam se odmah prijavila. Prije svega izmjerili su me (159 cm) i rekli kako mogu nastupiti samo u bikini senior kategoriji pošto imam napunjene 24 godine. Ubrzo smo dobili popis gdje je pisalo tko sve nastupa i u kojim kategorijama te u koje vrijeme. Moja kategorija bila je posljednja tako da sam imala vremena odmarati i puniti se lagano ugljikohidratima i mastima (rižini krekeri s pekmezom i čokoladnim namazom). Trener mi je pogledao formu i bio zadovoljan. Večer prije bine obojao me prvim slojem boje, pogledao pozing i rekao kako da jedem do sutra ujutro. Sve je bilo baš kako smo i planirali. Forma je bila suha, čvrsta, nimalo vodena.

Nastup je počeo oko 18 sati i bila sam baš uzbuđena. U mojoj senior kategoriji bilo je 10 djevojaka koje su visoke do 165 cm jer mi smo pripadale niskoj kategoriji. Ušla sam odmah na početku u Top 6 i tu sam već bila presretna. E, sad je bilo važno iz Top 6 ući u Top 3. Bilo je vrlo gusto između prva dva mjesta. Osvojila sam srebrnu medalju i ne mogu ni opisati koliko sam ponosna i sretna bila. Maštala sam o medalji i bila je oko moga vrata. Trener i svi moji prijatelji ponosni su bili. Ne znam ni sama broj čestitki koje sam dobila u ova dva dana. Zahvalna sam svima do neba i nazad. Sve to mi je motivacija za dalje. Baš mi je vjetar u leđa i ne želim uopće previše opuštanja. Odlučila sam nekoliko dana uzeti odmor od teretane i striktne prehrane te se opustiti jer mi je potrebno. I zbog psihe i fizički.

Posebno bih se htjela zahvaliti svojem sponzoru Proteone koji me podržava već više od godinu dana i pomaže pri suplementaciji i raznim slasticama bez šećera (ne podnosim ga) koje me vesele kao da sam malo dijete, Darku Belušiću i njegovoj ženi Gogi zbog kojih imam besplatnu članarinu i treniram u njihovoj najopremljenijoj teretani već tri godine, zatim dragoj prijateljici Maji Mutavđiji koja me uvijek prekrasno našminka i od mene učini baš pravu bikini djevojku, Dijani Marđetko na prekrasnim, elegantnim noktima koji su itekako važni na bini i za cjelokupni bikini izgled, Sana delikatesama i vlasnici Silviji Repić koja me uvijek obraduje svojim zdravim proizvodima koje redovito koristim u svojim jelima te unikatnoj tvrtki Green friends na zdravim prirodnim poslasticama koje nikada nisam probala, a stvarno su ukusne. Zahvaljujem se svim ostalim prijateljima koji su uz mene doslovno svaki dan (Ana, Katrina, Maja) i koji me bodre i daju mi snagu za sve što prolazim. Ne znam što bih bez njih kao ni bez moje obitelji koji su ipak uz mene cijeli moj život. Hvala svima stvarno.

Još sam puna dojmova i ne dolazim k sebi tako da ne znam što bih napisala osim da sam presretna ostvarenim rezultatom. Sad samo još jačim tempom idem dalje do iduće medalje. A znam na koju ciljam…”, napisala je Ema, koja je dosad osvojila već puno medalja u bikini fitnessu, a zanimljivo je da je bila i miss fotogeničnosti Hrvatske na izboru za Miss sporta 2017. godine.

Foto: Ana Filković

Ne propustite: