[FOTO] POVORKA I PLES POD MASKAMA Odlična zabava na Velikom rasinjskom fašniku

Fašnička povorka kretala se ulicama Andrije Palmovića, Jurja Husa Rasinjanina, Gornji kraj i Baruna Inkeya.

Veliki rasinjski fašnik // Foto: RUM

Rasinjska udruga mladih u nedjelju je organizirala “Veliki rasinjski fašnik”.

Riječ je o manifestaciji koja se održava šestu godinu zaredom, a namijenjena je svim mještanima Općine Rasinja kao i svim njihovim gostima.

Ovogodišnje okupljanje započelo je u ranim popodnevnim satima ispred društvenog doma u Rasinji odakle je povorka od stotinjak maškara započela svoje putovanje kroz selo na oduševljenje mještana koji su ih putem pozdravljali. Fašnička povorka kretala se ulicama Andrije Palmovića, Jurja Husa Rasinjanina, Gornji kraj i Baruna Inkeya.

Po povratku, i to nakon dva sata vožnje kroz selo, ispred društvenog doma okrijepili su se kuhanim vinom i čajem te krafnama.

Ubrzo nakon toga održan je kratki program kojeg su pripremili članovi RUM-a, a u sklopu kojeg su i osudili princa “Fašnika” za sva prošlogodišnja zlodjela u koja je upleo svoje prste. Na kraju su ga, kako i priliči, spalili.

Druženje se potom preselilo u prostor društvenog doma u kojem je održan “Ples pod maskama”. Najbolje maske i plesači nagrađeni su vrijednim nagradama (podijeljeno je oko 20-ak nagrada koje su pripremili u suradnji sa sponzorima: Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Mikol, Trgovina “Centar” Rasinja, Jobi, Caffe bar “Corso”, Frizerski salon “Hit-friz”, Frizerski salon “Studio KM”, Obrt “Susak”, Komunalac, Gregur tim i Šimunić promet), a onim najmlađim maškarama dodijeljeni su slatki pokloni osigurani od strane organizatora.

“Zahvaljujući lijepom vremenu druženje ispred društvenog doma potrajalo je sve do večernjih sati. Na manifestaciji je sudjelovalo 200-tinjak mještana Rasinje i okolnih sela. Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pridonijeli organizaciji”, istaknuli su iz RUM-a.

Foto: Rasinjska udruga mladih

Ne propustite: