[FOTO] ‘POZDRAV PROLJEĆU’ Pogledajte kakvu su priredbu pripremili đurđevački osnovnoškolci

I ovogodišnja školska priredba bila je humanitarnog karaktera, a sva donirana hrana i higijenske potrepštine namijenjene su ljudima u potrebi. To je nastavak projektnih akcija škole na području razvoja filantropije u školi u organizaciji Školskog filantropskog kluba "Izvor dobrote".

Foto: Grad Đurđevac

Učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca održali su tradicionalnu školsku priredbu “Pozdrav proljeću”, a ovogodišnja tema bila je odvajanje i recikliranje otpada.

Priredbi su se pridružili i brojni roditelji, prijatelji i gosti koji su više od jednoga sata uživali u pjesmi, plesu, scenskom nastupu i krasnoslovlju s kojima su se predstavili učenici od prvog do osmog razreda.

Na početku programa prisutnima se obratio ravnatelj Danijel Domišljanović, istaknuvši kako je ova priredba još jedan od sadržaja kojim se promiče i potiče ekološka svijest učenika.

Prisutnima se također obratio i gradonačelnik Hrvoje Janči, koji je iskoristio priliku da istakne simboliku kalendarski prvoga dana proljeća i mjeseca kada su službeno završeni radovi na energetskoj obnovi dviju zgrada škole.

“Završena je energetska obnova čak dviju zgrada osnovne škole, dogradnja škole, priprema se projekt uređenja okoliša škole, projekt unutrašnjeg uređenja matične škole čija se provedba planira za vrijeme praznika, a odvijat će se u fazama. Nove učionice se još trebaju opremiti, a svečano otvorenje očekuje za Dan škole- krajem svibnja. Planira se uređenje područnih škola, a taj projekt prijavit ćemo na prekograničnu suradnju. Dovršetkom ovih projekta imat ćemo zaokruženu priču ulaganja u predškolstvo i školstvo na području grada, a i najbolje uvjete za vrtićarce, školarce, ali i za mlade sportaše za koje imamo osim dvije dvorane i novi nogometni teren te ŠRC na kojem smo prijavili i projekt za uređenje novih teniskih igrališta i objekata za teniski klub”, istaknuo je gradonačelnik  Janči.

“Pohvaljujem rad i trud svih naših učitelja i učenika na svim aktivnostima koje provode tijekom godine, posebice onima vezanim uz odvajanje otpada jer želimo biti zeleni i ekološki održiv grad”, dodao je.

U “Pozdravu proljeću” nastupili učenici prvih i trećih razreda, učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić, Folklorna skupina učenika od prvog do četvrtog razreda, Plesna skupina Područne škole Čepelovac, solistica Laura Kovačević, školska plesna skupina LET’S DANCE!, članovi dječje skupine KUD-a Petar Preradović uz pratnju gostiju – tamburaške sekcije KUD-a Petar Preradović, Ana Marija Barberic koja je recitirala pjesmu o lastavicama Frana Galovića, a učenici 2. a razreda prizvali su duh proljeća recitacijom pod naslovom “Dolazak proljeća” i pjesmom “Proljeće u srcu”.

Povodom 106. obljetnice rođenja Grgura Karlovčana i obilježavanja Dana hrvatskoga jezika škola je raspisala Natječaj za mlade pjesnike na temu “Podravina nekad i danas”. Učenici su pisali pjesme na standardnom hrvatskom jeziku i kajkavskom narječju, a 27 finalista svoje je pjesme predstavilo na svečanoj priredbi.

Prema izboru stručnog povjerenstva najbolju pjesmu, “Ostani v Podravini”, napisala je Franka Blažok, učenica 8.d razreda.

Pozornicu su za ovu priredbu od recikliranog materijala izradili i uredili učenici polaznici Likovne grupe, s učiteljem Zoranom Vidakovićem i učiteljicom Sanjom Flajs Vidaković.

I ovogodišnja školska priredba bila je humanitarnog karaktera, a sva donirana hrana i higijenske potrepštine namijenjene su ljudima u potrebi. To je nastavak projektnih akcija škole na području razvoja filantropije u školi u organizaciji Školskog filantropskog kluba “Izvor dobrote”.

Foto: Grad Đurđevac

Ne propustite: