[FOTO] PRELOG Na Festivalu sportske rekreacije osoba s invaliditetom natjecalo se više od 200 sudionika

Festival okuplja 15-ak udruga iz cijele Hrvatske, a ove je godine bilo njegovo jubilarno, 20. izdanje, koje se održalo u subotu u Prelogu.

Foto: Međimurska županija

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije tradicionalno je organiziralo Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom.

Festival okuplja 15-ak udruga iz cijele Hrvatske, a ove je godine bilo njegovo jubilarno, 20. izdanje, koje se održalo u subotu u Prelogu.

Okupilo se i natjecalo više od 200 sudionika, uključujući i goste iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, a natjecali su se u osam disciplina – viseća kuglana, pikado, šah, belot, bacanje loptice u koš, gađanje koluta, utrka u kolicima i stolni tenis.

“Okupili smo se da se zajedno družimo, natječemo, razmijenimo iskustva, čujemo što se dobro i kvalitetno radi u raznim dijelovima Hrvatske. Cilj je da svatko od nas istakne svoje natjecateljske sposobnosti u pojedinim disciplinama i tako osnaži samoga sebe”, rekla je predsjednica Društva Miljenka Radović na svečanom otvorenju Festivala.

Svečanom otvorenju Festivala prisustvovali su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Murskog Središća Dražen Srpak i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.

Za svečanije otvorenje pobrinuo se pjevački zbor Grada Preloga glazbenim programom, a nakon otvorenja uslijedilo je natjecanje.

Zamjenik župana Josip Grivec zahvalio je i čestitao članovima Društva na ustrajnosti i trudu što već 20 godina organiziraju Festival.

“Siguran sam da nakon svakog susreta ponesete lijepe uspomene i dobro iskustvo te želimo da se Međimurje pamti upravo po sretnim trenucima, ali i po tome što smo sredina koja je tolerantna i koja radi na dobrobit svakog svojeg člana zajednice. Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije udruga je koja je po svom radu, kvalitetnim projektima i programima prepoznatljiva na području Međimurja, a zahvaljujući svojem pristupu rješavanju problema i potreba osoba s invaliditetom, primjer su svima nama”, zaključio je zamjenik Grivec.

Članovi Društva trude se svake godine unaprijediti kvalitetu festivala te je ove godine nabavljena nova sportska oprema za natjecanje osoba s invaliditetom u vrijednosti od 50 tisuća kuna zahvaljujući sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Rad na jačanju psihičkih i fizičkih kapaciteta važan je dio aktivnosti i usluga koje Društvo pruža svojim članovima, stoji na internetskim stranicama Međimurske županije.

Foto: Međimurska županija

Ne propustite: