[FOTO] PREVENTIVNA AKCIJA Mali Đurđevčani učili o sigurnosti u prometu

Tijekom akcije djeci su podijeljeni promotivni materijali HAK-a: reflektirajući ruksaci, bojanke i priče o sigurnosti u prometu.

Izvor fotografija: Grad Đurđevac

Kako bi školarci naučili kako se sigurno ponašati u prometu, Auto klub Đurđevac i Policijska postaja Đurđevac zajednički su na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu proveli preventivnu akciju Sigurno u školu s HAK-om.

U akciji su sudjelovala djeca predškolske dobi iz dječjeg vrtića Maslačak i djeca prvih razreda Osnovne škole Đurđevac. Okupljena djeca pokazala su vještine upravljanja biciklom i drugim prometalima poput romobila i rola na postavljenom poligonu.

Akcija se tradicionalno provodi svake godine uoči početka školske godine. Cilj iste je ukazati na opasnosti s kojima se u suvremenom prometu susreću djeca, ali i na brojnost djece koja aktivno sudjeluju u prometu. Osim toga, cilj akcije je i edukacirati roditelje i djecu o značaju korištenja zaštitne kacige te važnosti korištenja reflektirajućih materijala u prometu.

Podršku najmlađim sudionicima u prometu koji su isprobali poligon dali su i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović, ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak Marija Čupen Tomica te načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček.

“Problem djece u prometu, najčešće je vezan za rizike njihova sudjelovanja u prometu u funkciji pješaka i biciklista, kao i siguran smještaj i sjedenje u automobilu – u svojstvu putnika. Ova im je akcija približila niz situacija s kojima će se svakodnevno susretati na cestama, a i stekli su potrebne vještine kojima će sigurnije sudjelovati u prometu, ali i pozitivno utjecati na navike i ponašanje svojih roditelja i obitelji”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Tijekom akcije djeci su podijeljeni promotivni materijali HAK-a: reflektirajući ruksaci, bojanke i priče o sigurnosti u prometu.

Ovakvim akcijama nastoji se kroz zabavne sadržaje približiti pojam prometa i sudjelovanja u prometu onim najmlađima, a akciji su se osim djece, u velikom broju odazvali i građani Đurđevca.

  

Izvor i foto: Grad Đurđevac

Ne propustite: