[FOTO] PRIJATELJ GRADA Milan Bandić proglašen počasnim građaninom Đurđevca

Prvi puta je prisustvovao scenskom prikazu Legende o Picokima 2007. godine, a sve do današnjih dana, kroz kulturnu i turističku suradnju s Gradom Zagrebom, zagrebački gradonačelnik Bandić pomaže razvoju grada Đurđevca i njegovoj promociji kao turističke destinacije.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić s đurđevačkim devama // Foto: Grad Đurđevac

Gradsko vijeće Grada Đurđevca na 18. sjednici Gradskog vijeća donijelo je Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Đurđevca.

Javno priznanje počasnog građana Grada Đurđevca dodjeljuje se Milanu Bandiću, gradonačelniku Grada Zagreba koji je osvjedočeni prijatelj Đurđevca. Prvi puta je prisustvovao scenskom prikazu Legende o Picokima 2007. godine, a sve do današnjih dana, kroz kulturnu i turističku suradnju s Gradom Zagrebom, zagrebački gradonačelnik Bandić pomaže razvoju grada Đurđevca i njegovoj promociji kao turističke destinacije.

Zahvaljujući suradnji s Gradom Zagrebom, na jednom od najljepših europskih Advenata, onom zagrebačkom, uz zakup kućice na Trgu bana Jelačića u prezentirani su proizvodi brojnih OPG-ova, obrta, udruga i domaće radinosti pod zajedničkim nazivom “PODRAVINOTEKA” tako je prezentirano bogatstvo gastronomske, enološke i kulturne baštine cijele Podravine.

Važno je prepoznati rad i djelovanje manjih sredina u kulturnom i turističkom području kako bi se kulturne institucije mogle umrežiti i napredovati. Gradonačelnik Bandić taj rad prepoznaje i u svom radu teži suradnji na svim javnim poljima s manjim sredinama, a sve to u cilju unapređenja i izjednačavanja kvalitete života sa standardima koje ima Zagreb kao glavni grad Hrvatske, ali i njegovi stanovnici.

Atraktivnosti izložbi posljednjih godina i povećanju broja posjetitelja u Muzeju Grada Đurđevca svakako je doprinijela podrška zagrebačkih institucija, Galerije Klovićevi dvori i Muzeja Grada Zagreba. Raznolikost i bogatstvo kulturnih sadržaja doprinose kvaliteti života stanovništva cijele Podravine. Đurđevčani i kulturni djelatnici na tom području mogu biti izrazito ponosni na napredak.

Grad Zagreb sad već tradicionalno sudjeluje kao sponzor najvažnije turističke manifestacije po kojoj je Đurđevac poznat u cijeloj Hrvatskoj. Afirmaciji Legende o Picokima doprinio je gradonačelnik Bandić koji od 2007. svojim osobnim angažmanom i doprinosom, financijskom, logističkom i osobnom podrškom sudjeluje u manifestaciji proteklih godina.

Gradonačelnik Bandić također je iskazao posebnu socijalnu osjetljivost i brigu za socijalne udruge s područja Đurđevca – osobno je obilazio naše udruge i pojedince i humanitarno podržavao njihov rad. Đurđevac se zadnjih godina intenzivno razvija velikim dijelom i kao posljedica političke suradnje u Hrvatskom saboru te se kao znak zahvalnosti i dobrih odnosa, gradonačelniku Grada Zagreba gospodinu Milanu Bandiću dodjeljuje javno priznanje Počasni građanin Grada Đurđevca.

“Čast nam je da smo prvi grad koji je gosp. Bandića imenovala počasnim građaninom. Smatramo da svi oni svojim djelima i odnosom prema gradu i građanina doprinose boljitku grada trebaju dobiti ovakva priznanja. Bandić je dugo prijatelj grada Đurđevca, te je zaslužan za suradnju glavnog grada i našeg Muzeja. Ne smijemo zaboraviti ni na promociju naših gastro-eno proizvoda koji su prisutni u Zagrebu jer smo naišli na njegovo razumijevanje. Godinama dolazi u naš grad, pomaže djeci s poteškoćama, riječ je o odnosu koji s punim pravom daje da gospodina Bandića možemo smatrati našim sugrađaninom”, istaknuo je Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik.

Foto: Grad Đurđevac

????????????????????????????????????

Ne propustite: