[FOTO] PROJEKT VRIJEDAN 13,5 MILIJUNA KUNA Zavirite u koprivnički Inkubator kreativnih industrija

Radi se o zgradi od 1440 kvadrata i 30 uredskih prostorija, s coworking te prostorom za evente i edukacije. Svoje mjesto u Inkubatoru kreativnih industrija naći će 40 domaćih poduzetnika.

Foto: Grad Koprivnica

Projekt izgradnje Inkubatora kreativnih industrija u koprivničkom Kampusu vrijedan 13,5 milijuna kuna i financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, broji sitno do otvaranja, poručuju iz gradske uprave.

Radovi na i oko zgrade Inkubatora kreativnih industrija, dodaju, izvođač, križevački Radnik, završio je u dogovorenom vremenskom roku.

Nakon predane sve tehničke dokumentacije potrebne za tehnički pregled, on će uslijediti u skorije vrijeme.

Unutarnje uređenje zgrade također je u punom zamahu, a slijedi još postavljanje uredskog namještaja i informatičke opreme.

Radi se o zgradi od 1440 kvadrata i 30 uredskih prostorija, s coworking te prostorom za evente i edukacije. Svoje mjesto u Inkubatoru kreativnih industrija naći će 40 domaćih poduzetnika.

“Poslovni prostori, površine od 13,70 m2 do 38,65 m2, namijenjeni su poduzetnicima koji djeluju u području kreativnih i IT industrija, a daju se u zakup na vrijeme od pet godina. Zakupnina za poslovne prostore bit će subvencionirana i iznosit će od 7,50 kuna po m2 do 30 kuna po m2, ovisno o starosti poduzeća. Troškovi režija nisu uračunati u zakupninu i zaračunavat će se dodatno”, naglasili su iz koprivničke gradske uprave.

Ovim projektom, kako kažu, stvoreno je poticajno poslovno okruženje za poduzetnike koji djeluju u području kreativnih industrija, a omogućit će poticanje transfera znanja, internacionalizaciju, razvoj inovacija te umrežavanje domaćih i međunarodnih poduzetnika, PPI-jeva, istraživačkih centara, obrazovnih institucija i ostalih ključnih dionika.

Kako bi se uvjerili u kvalitetu izvedenih radova, Inkubator kreativnih industrija danas je obišao i gradonačelnik Mišel Jakšić zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Palom, pročelnikom upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislavom Golubićem i pročelnikom službe ureda gradonačelnika Dariom Jembrekom te voditeljicom odjela općih i zajedničkih poslova te poslova Inkubatora Aldijanom Matić Horvat.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: