[FOTO-VIDEO] PROJEKT ZNANJA I PRIJATELJSTVA Učenici područnih i osnovnih škola s područja Slavonije pokazali zavidno znanje o Koprivnici

Učenici razredne nastave odgovarali su na pitanja o Koprivnici, Podravci i Domovinskom ratu te su pokazali zavidnu razinu znanja.

Radovan Knežević postavljao je pitanja učenicima // Foto: Luka Krušec

Područna škola Bakovčica domaćin je prvog Projekta znanja i prijateljstva nazvanog Koprivnica, voljeni grade moj, u organizaciji Mjesnog odbora Bakovčica.

U kvizu su sudjelovali učenici Područnih škola Berak, Benkovo i Slavonski Kobaš te Osnovnih škola Čeminac i Bjelovar.

Učenici razredne nastave odgovarali su na pitanja o Koprivnici, Podravci i Domovinskom ratu te su pokazali zavidnu razinu znanja.

Ravnatelj Područne škole Bakovčica Radovan Knežević istaknuo je da je to prvi puta da su u mnogim školama Republike Hrvatske istraživali i tražili odgovore na pitanja vezana o našem kraju, a samo najbolji učenici tih škola došli su u Bakovčicu na natjecanje.

– Ovom manifestacijom i mnogim drugim događanjima u PŠ Bakovčica već dugi niz godina potičem povezivanje škola , učenika i učitelja – dodao je ravnatelj Knežević.

Na kviz su se odazvali viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Koprivničko križevačke županije Vesna Peršić Kovač, prvi savjetnik u Ambasadi Crne Gore Milo Lučić, predsjednik udruge Prvi hrvatski redarstvenik Robert Vulić, ratni zapovjednici 117. brigade Dragutin Kralj i Ivica Zgrebec (ujedno i bivši učenici PŠ Bakovčica), zamjenica gradonačelnika grada Koprivnice Melita Samoborec i predstavnici policije.

Ne propustite: