[FOTO] PRVI DAN ŠKOLE Đurđevačke osnovnoškolce dočekale knjige, pribor za rad, ali i četkica za zube

Svi prvašići dobili su raznobojne pernice, reflektirajuće kabanice koje će koristiti u kišnim danima, jabuke i četkice za zube kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza.

Foto: Grad Đurđevac

Nakon dugog i toplog ljeta, djeca diljem Hrvatske jučer su se vratili u školske klupe. Škola je tako počela i za 662 učenika Osnovne škole Đurđevac, te 15 učenika Područne škole Suha Katalena koja pripada Osnovnoj školi Kloštar Podravski.

Za neke učenike njih 78, ova školska godina je ipak posebnija, jer su sada krenuli u prvi razred. Za prvašiće je održan svečani doček i prigodni program dobrodošlice u sportskoj dvorani škole, a koji su pripremili stariji učenici.

  

Ove godine je upisano 68 učenika u matičnu školu, jedan učenik u Područnoj školi Budrovac, dva učenika u Područnoj školi Mičetinac, četiri učenika u Područnoj školi Čepelovac, dva učenika u Područnoj školi Sirova Katalena, četiri učenika u Područnoj školi Suha Katalena i jedan učenik u Odjele za djecu s teškoćama koji su jučer, u ponedjeljak, prvi puta sjeli u školske klupe i upoznali se sa svojim učiteljima.

Učenicima i roditeljima obratio se ravnatelj Danijel Domišljanović koji je istaknuo kako je prvi dan nastave velik i značajan događaj u životu svakog djeteta, ali i njihovih roditelja stoga je svim prvašićima poželio mnogo novih prijateljstava i sreće u školovanju.

“Dragi učenici, želimo Vam sretan povratak u školske klupe, puno motivacije i znatiželje u radu i učenju te da vrijeme provedeno u školi iskoristite za učenje, druženje i stvaranje novih prijateljstava. Ova naša novo obnovljena škola je dokaz odlične suradnje između Grada Đurđevca i naše škole koja se može vidjeti u svim našim učionicama, novim nastavnim kabinetima, u dvorani, novoj knjižnici, a ponosan samo što od ove nastavne godine naša škola nosi ime našeg osnivača – Osnovna škola Đurđevac”, rekao je ravnatelj Domišljanović.

Okupljenima se obratio i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

“Prvi dan škole je nešto što se pamti cijeli život i svi ste zasigurno puni novih doživljaja i emocija. Zahvaljujem ravnatelju i djelatnicima škole na odličnoj suradnji i kontinuiranom radu na obogaćivanju dodatnih sadržaja u našoj školi. Grad kontinuirano ulaže u školstvo i predškolsko obrazovanje, pa osim ulaganja u materijalne uvjete svake godine osiguravamo 500.000,00 kuna u proračunu za nabavu udžbenika i radnih bilježnica. Ove godine je Vlada osigurala nabavu udžbenika stoga smo mi osigurali besplatne radne bilježnice i materijale za sve učenike te smo tako potpuno oslobodili roditelje od odlaska u knjižaru i kupnje istih. Sve učenike na njihovim klupama već čekaju pripremljene knjige i radne bilježnice. Nisam siguran, ali možda smo i jedini grad koji s 500 kuna sufinancira nabavu udžbenika i za sve srednjoškolce s područja grada, te nabavu radnih materijala za učenike koji polaze Odjele za djecu s teškoćama. Zbilja možemo biti ponosni na tu činjenicu. Želim Svima vama puno uspjeha u novoj školskoj godini, a vama prvašići osim uspjeha želim da ovaj dan pamtite po lijepim i sretnim trenutcima”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Svi prvašići dobili su raznobojne pernice, reflektirajuće kabanice koje će koristiti u kišnim danima, jabuke i četkice za zube kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza.

Podršku najmanjim đurđevačkim osnovnoškolcima svojim dolaskom dao je i predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković.

I ostale je učenike na školskim klupama dočekala četkica za zube za borbu protiv karijesa i jabuka za koju je dobro poznato da čisti i izbjeljuje zube.

“Lijep i zdrav osmjeh najljepše je vidjeti na dječjem licu, a preduvjet tome su lijepi i zdravi zubi. Brojne statistike u Hrvatskoj pokazuju da naša djeca prednjače po broju pokvarenih zubi, a kako bi se to promijenilo u našem gradu, Grad Đurđevac u suradnji s Dječjim vrtićem Maslačkom i Osnovnom školom Đurđevac od početka školske godine kreće s edukacijama i brojnim kreativnim aktivnostima kako bi se djeci i roditeljima ukazalo na važnost higijene usta i zubi od najranije dobi. I ove godine želimo biti grad s najljepšim dječjim osmijehom”, zaključio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Na kraju školske godine učenici će dobiti i diplomu, što su se hrabro i odvažno usprotivili svim karijesima, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Foto: Grad Đurđevac

Ne propustite: