[FOTO] PUTOPISNO PREDAVANJE Martin Mahović govorio o Egiptu u mađarskom gradu Csurgu

Na gostovanju je prezentirao svoje putovanje Egipat - od Sinaja do Abu Simbela, koje je trajalo 21 dan, na kojem je sudjelovao kao član Planinarskog društva Borik.  

Putopisno predavanje o Egiptu u Csurgu // Foto: Grad Đurđevac

U povodu obilježavanja 1000. obljetnice mađarskog grada Csurga organizirane su brojne manifestacije i programi. Putopisni program “Svjetski putnici” jedan je od njih, u sklopu kojeg je u Csurgu gostovao Martin Mahović, predstavnik Grada Đurđevca.

Na gostovanju je prezentirao svoje putovanje Egipat – od Sinaja do Abu Simbela, koje je trajalo 21 dan, a na kojem je sudjelovao kao član Planinarskog društva Borik.

Zainteresiranim posjetiteljima je govorio o noćnom usponu na Sinaj i doživljaju izlaska sunca, jedrenju po rijeci Nil i posjetu nubijskom selu, piramide iz Gize.

Spomenuo je također prolazak Dolinom kraljeva, hram kraljice Hatšepsut, Memnonove kolose, aheološki lokalitet Abu Simbel, uspon na svetu Katarinu i posjet jednom od najstarijih manastira na svijetu, manastiru svete Katarine iz 6. st., ali i mnoge druge destinacije kojima je dočarao bogatu povijest Egipta.

Ono što je prisutnima bilo posebno zanimljivo, bilo je predstavljanje lokalne gastronomije i način života Egipćana izvan velikih turističkih središta.

Predavanje je učinio zanimljivijim uz svoje dojmove s putovanja, fotografijama i suvenirima koje je ponio iz Egipta.

Foto: Martin Mahović // Grad Đurđevac

Ne propustite: