[FOTO] RAPSODIJA NA MAKSIMIRU Dinamo na Oršićev pogon potopio Atalantu

Atalanta je na koljenima.

Više od 30.000 ljudi na Maksimiru svjedočilo je fantastičnoj igri i pobjedi zagrebačkog Dinama u prvom kolu skupine C Lige prvaka protiv Atalante rezultatom 4:0 (3:0).

Hat-trick je postigao fenomenalno raspoloženi Mislav Oršić.

Dinamo je na punom Maksimiru poveo u 10. minuti preko Leovca nakon asistencije Stojanovića. Akciji je prethodila odlična šansa Olma.

U 31. minuti Oršić je zabio svoj prvi gol na utakmici.

Olmo je kontrolirao loptu na sredini terena, a onda odlično prevario dva igrača Atalante i izbacio Leovca samog na lijevo krilo. Marin je sačekao i dodao loptu na šesnaesterac Oršiću koji je naletio poput vlaka i zabio u lijevi golmanov donji kut.

Tri minute prije kraja poluvremena već je 3:0. Olmo je osvojio loptu u svom šesnaestercu, a onda kao na ringišpilu izvrtio Hateboera i odjurio prema naprijed. Poslao je loptu Petkoviću, a onda je odmah prebacio na Stojanovića na desnu stranu. Slovenac je ubacio na drugu stativu, kapetan Ademi prebacio je loptu na drugu stranu gdje se našao sjajni Oršić koji je to bez problema zabio. Predivna akcija.

Atalanta je na koljenima.

Oršić je svoj treći gol zabio u 68. minuti, a za koju minutu zamijenio ga je trener Bjelica kako bi mu zapljeskao cijeli Maksimir, a i on sam.

Pokušali su nešto gosti, ali nisu imali šanse protiv ovakvog Dinama. Mogu biti sretni da nisi “popili” i više golova.

O ovoj utakmici će se pričati…

U drugoj utakmice skupine C ukrajinski Šahtar je na domaćem terenu izgubio od engleskog Manchester Cityja rezultatom 3:0. Dinamo je prvi u skupini.

Modri se nakon ovakve utakmice imaju s pravom nadati u dobar rezultat u Ligi prvaka ove sezone. Barem ako je vjerovati staroj narodnoj: ako se po jutru dan poznaje…

 

Ne propustite: