[FOTO] RASPLESANI MALIŠANI Održana 16. Županijska smotra dječjeg folklora

Ukupno se 300 malih plesača i svirača predstavilo dječjim igrama i njihovom scenskom obradom te plesnim izvedbama dječjeg folklora.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Održana je 16. Županijska smotra dječjeg folklora. Organizator smotre bila je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, domaćini KUD “Grgur Karlovčan” iz Kalinovca, a održana je pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.

Ukupno se 300 malih plesača i svirača predstavilo dječjim igrama i njihovom scenskom obradom te plesnim izvedbama dječjeg folklora.

Veseli i razigrani plesači izveli su brojalice, igrice, pjesme i plesove podravskog kraja, a nastupilo je 12 skupina što je svakako velik uspjeh za mlade generacije koje se bave folklorom.

U programu su sudjelovali:
– dječje grupe nižeg uzrasta (djeca do 10 godina):
– Folklorna skupina dječjeg vrtića „Bubamara“ Kalinovac,
– Folklorni ansambl Koprivnica,
– KUD “Širine” Novo Virje ,
– KUD “Zrin” Legrad,
– KUD “Stari graničar”, Cirkvena i
– KUD “Grgur Karlovčan”, Kalinovac
– mješovite dječje grupe (djeca od 4-14 godina):
– KUD “Rudar” Glogovac,
– KUD Prugovac,
– KUD “Petar Preradović”, Đurđevac
– DIF Koprivnički Ivanec
– dječje grupe višeg uzrasta (djeca od 10-14 godina):
– KUD Molve
– Folklorni ansambl Koprivnica

Slavica i Lana Moslavac iz Kutine bile su članice Stručne komisije koje nisu imale lak zadatak, no odlučile su da će na 17. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini 19. listopada Koprivničko – križevačku županiju predstaviti dječja grupa višeg uzrasta Folklornog ansambla Koprivnica.

KUD “Petar Preradović” Đurđevac i KUD Molve sudjelovat će 15. rujna na 54. dječjim Vinkovačkim jesenima, KUD “Rudar” Glogovac i Folklorna skupina dječjeg vrtića “Bubamara” Kalinovac 30. lipnja sudjelovat će na 53. malim Đakovačkim vezovima, a KUD Prugovac nastupit će na 16. Međunarodnom folklornom festivalu djece i mladih 8. prosinca u Zagrebu.

Smotri je prisustvovao i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Darko Sobota koji pozdravio okupljene i otvorio manifestaciju.

Prigodnim su se riječima obratili i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nada Šešić, načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar i predsjednica KUD-a “Grgur Karlovčan” Jasminka Miklić, stoji na internetskim stranicama Koprivničko – križevačke županije.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Ne propustite: