FOTO REVOLTIRANI PROSVJEDNICI ‘Lažete nas već 20 godina, dosta nam je toga’

Moram reći da ovaj prosvjed nema veze s politikom. Dosta nam je obećanja jer već 20 godina slušamo da ćemo dobiti cestu. Znamo da je teško i da novaca nema, ali tako dugo… To nije u redu - rekla je Biserka Grahovac, potpredsjednica MO Draganovec i organizatorica prosvjeda.

Prosvjednici ispred koprivničke Gradske vijećnice// Foto: Marko Hanžeković

Kao što su i najavili, tridesetak mještana Mjesnog odbora Draganovec okupilo se na mirnom prosvjedu ispred koprivničke Gradske vijećnice. Podsjetimo, okupili su se da bi izrazili nezadovoljstvo zbog neasfaltiranih ulica. Prosvjednici su vikali zaposlenicima Grada „Jel tu netko radi?“ i „Hoćemo asfalt“.

– Moram reći da ovaj prosvjed nema veze s politikom. Dosta nam je obećanja jer već 20 godina slušamo da ćemo dobiti cestu. Znamo da je teško i da novaca nema, ali tako dugo… To nije u redu – rekla je Biserka Grahovac, potpredsjednica MO Draganovec i organizatorica prosvjeda.

Podrška mještana iz Bakovčica

– Bilogorska ulica je isto na čekanju već godinama. Naivno vjerujemo da će se nešto pokrenuti i gutimo se u prašini i blatu zbog neasfaltirane ulice. Dosta nam je toga – rekla je Jasminka Nemec iz Bakovčica.

Pozvani na razgovor

Nakon desetak minuta provedenih ispred Gradske vijećnice, prosvjednici su pozvani na razgovor gdje ih je dočekala Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika i Jasna Golubić, pročelnica. Medijima ulaz nije bio dozvoljen. Nakon sastanka prosvjednici su nam rekli sljedeće.

– Dogovoreno je da će iduće godine biti asfaltiranje Bukovečke i Vinogradskog puta. Ove godine ide u rekonstrukciju Radnička cesta. Ne bi htjela da moje unuče gazi po blatu dok će jednog dana ići u školu – rekla je Biserka Grahovac.

Ivan Horvat iz Draganovca rekao nam je da im je obećano da će one ulice koje ne mogu biti asfaltirane biti uređene na način da se posipaju sa šljunkom.

Asfaltiranje Mirnog Dola i Radničke ove godine

Jasna Golubić, pročelnica, objasnila je da se ceste uređuju u skladu s pravilima struke, ali i mogućnostima.

– Tražili su od nas da asfaltiramo Rudarsku, no trenutno to nije moguće. Ići se se u sanaciju Mirnog Dola jer se nadovezuje na Radničku cestu koja će se obnavljati ove godine. Neke ulice moraju riješiti imovinsko-pravne odnose da bi se uopće mogle asfaltirati – rekla je Golubić.

Ne propustite: