[FOTO] RIBOLOV Na rijeci Butižnici kraj Knina održano peto i šesto kolo Hrvatske Spin lige

Završnica prvenstva je na rijeci Dobri u Ogulinu za dva tjedna kad će biti poznat i sastav reprezentacije Hrvatske u sezoni 2020. godine.

Fotografiju ustupio Mirko Hanžeković

Za 5. i 6. kolo Hrvatske spin lige domaćin natjecanja Športsko ribolovno društvo Krka Knin odlično je pripremio stazu za natjecanje na rijeci Butižnici.

U subotu je održano 5. kolo lige uz lijepo i sunčano vrijeme i vodostaj nešto niži od očekivanog, ali i bistru vodu.

U 5. kolu 17 natjecatelja ulovilo je ukupno oko 140 pastrva. Pobjednik 5. kola bio je Jasmin Subašić iz Siska koji nastupa za ŠRD “Samobor” s 14 ulovljenih riba i 15,5 bodova, drugo mjesto je osvojio Mario Matijašić iz ŠRD “Ogulin” iz Ogulina s 13 ulovljenih riba i 17,5 bodova, a treći je bio Mirko Hanžeković iz ŠRD “Šoderica” iz Koprivnice koji je ulovio 14 riba i ostvario 19 negativnih bodova.

U nedjelju su vremenski uvjeti bili potpuno drugačiji – kiša i hladno vrijeme. No, to nije utjecalo na ulov pa su ribiči uspjeli uhvatiti oko 150 pastrva. Najbolji je bio Mihael Hunjadi iz Rasinje koji nastupa za ŠRD “Štuka” Donja Dubrava s 26 ulovljenih pastrva i ostvarenih 9,5 negativnih bodova, drugo mjesto je osvojio Boris Šiljeg iz ŠRD Krka Knin s 22 ulovljene ribe i 14 bodova, a treći je bio Jasmin Subašić iz Siska s 19 ulovljenih riba i 15,5 bodova.

Ukupno, nakon 6. kola, u vodstvu je Mijo Boras iz ŠRD Pešćenica Zagreb s 19 bodova, drugi je Željko Kuk iz UŠRIDRRH s 26 bodova, a treći je Mihael Hunjadi iz ŠRD Štuka Donja Dubrava s 30 bodova.

Koprivnički natjecatelji iz ŠRK Šoderica Koprivnica ostvarili su sljedeće ukupne rezultate: Hrvoje Kuzmić je na osmom mjestu s 44 boda, dok je Mirko Hanžeković na desetom mjestu s 54 boda.

Završnica prvenstva je na rijeci Dobri u Ogulinu za dva tjedna kad će biti poznat i sastav reprezentacije Hrvatske u sezoni 2020. godine.

Fotografije ustupio Mirko Hanžeković

Ne propustite: