[FOTO] RIBOLOV Na Rječini održana prva dva kola Hrvatske Spin lige, evo rezultata

Sljedeća dva kola lige na rasporedu su 13. i 14. travnja ponovno u Gorskom kotaru, ali ovaj puta na rijeci Čabranki.

Foto: Ribolov HR (Mirela Grošanić)

Proteklog vikenda na rijeci Rječini u mjestu Jelenje pokraj Rijeke održana su prva dva kola Hrvatske Spin lige u sezoni 2019.

Natjecanje je održano u organizaciji Sportskog ribolovnog kluba “Rječina” koji je dosad već odlično organizirao prva dva kola lige uz pomoć predstavnika Hrvatske Spin Lige. Vodostaj Rječine bio je gotovo idealan, ali zbog hladne i jako bistre vode riba nije bila previše aktivna, iako je bilo dodatno poribljeno s pastrvama.

Riba se zadržavala na mirnijim mjestima uz obalu i u dubljoj vodi, a na svega desetak od 34 označena natjecateljska mjesta lovilo i o ulovima je najviše odlučivao izvučeni startni broj. Tko je od 17 natjecatelja imao mali startni broj mogao se nadati ulovu, a ostali su morali pronaći gdje koju ribu da bi ostvarili ulov.

U takvim uvjetima na rijeci Rječini ribolov je bio težak i zahtjevan, dok je natjecanje održano u idealnim vremenskim uvjetima za natjecatelje.

Prvi dan natjecanja ulovljeno je 72 komada pastrve. Najbolji rezultat ostvario je Mijo Boras koji je s 12 negativnih bodova i 12 ulovljenih riba bio prvi. Drugi je bio Ivan Pešut s 14 negativnih bodova. Treće mjesto osvojio je Željko Kuk s 18 negativnih bodova.

Drugi dan natjecanja ulovljeno je puno više riba, ukupno 132 komada. I drugog dana natjecanja Mijo Boras ponovno je bio prvi s 19 bodova, dok je Željko Kuk završio drugi s 20 bodova, a treće je mjesto osvojio Mario Matijašić s 22 negativna boda.

U ukupnom poretku prvi je Mijo Boras iz ŠRD Peščenica Zagreb s dva negativna, drugi je Željko Kuk UŠRIDRRH Zagreb s pet negativnih, a treći je Ivan Pešut iz Mrežnice Duga resa sa sedam negativnih bodova.

Predstavnici koprivničke ŠRK Šoderice nakon prva dva kola ostvarili su sljedeće rezultate: Hrvoje Kuzmić u prvom kolu osmo mjesto, u drugom kolu sedmo mjesto i ukupno osmo mjesto. Mirko Hanžeković u prvom kolu šesto mjesto, u drugom kolu 13. mjesto, a nakon dva kola 11. mjesto, dok je Mihael Hunjadi iz ŠRD Štuke Donja Dubrava u prvom kolu bio četvrti, u drugom šesti i ukupno je završio na četvrtom mjestu.

Natjecanje je proveo glavni sudac HŠRS-a Dražen Stipetić sa sucima iz ŠRD Rječine, Karlovca i Lokvi. Suđenje na Spin ligi je specifično jer svaki natjecatelj ima svog suca koji ga prati i nadzire tijekom cijelog natjecanja kroz četiri kruga natjecanja u trajanju od 45 minuta.

Sljedeća dva kola lige na rasporedu su 13. i 14. travnja ponovno u Gorskom kotaru, ali ovaj puta na rijeci Čabranki.

Foto: Ribolov HR (Mirela Grošanić)

Ne propustite: