FOTO Rođendanska subota: Koprivničanci uživali u glazbi i besplatnoj kavi

Povodom obilježavanja Dana Grada Koprivnice, na Zrinskom trgu je u subotu, 5. studenoga, održan bogat kulturni program, uključujući izložbe, predstavljanje raznih udruga i Dan otvorenih vrata knjižnice.

I najmlađi su prisustvovali ceremonijama // Foto: Ivana Ledinski
I najmlađi su prisustvovali ceremonijama // Foto: Ivana Ledinski

Iako se u gradu svakodnevne manifestacije održavaju od 2. do 12. studenoga, vrhunac programa bio je rezerviran za petak i subotu. U petak je održan koncert Ivana Zaka, svečana sjednica Gradskog vijeća i Bijela noć grada, dok je subota protekla u istome ritmu, bogata događanjima i druženjima.

Koprivničanci su, na račun Grada, prijepodne mogli popiti besplatnu kavu ili čaj u caffe baru Stars. Slušala se i glazba, ali zbog dvaju organiziranih koncerata tijekom vikenda, jutros ipak nije bilo nastupa uživo. U vrlo pozitivnom svijetlu istaknula se i Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“, ponudivši besplatno učlanjivanje za nove korisnike, obilaske knjižnjice i prodaju starih knjiga po simboličnim cijenama.

Najzanimljiviju točku obljetnice priredile su povijesne postrojbe mimohodom kroz glavni trg. Odjeveni u povijesne odore, predstavili su svoje udruge pred gradonačelnikom Mišelom Jakšićem. Osim toga, cijelim su centrom za potrebe izložaba i obrtnika koji promoviraju svoje proizvode postavljeni štandovi. Studenti-volonteri prodajom jabuka prikupljali su sredstva u dobrotvorne svrhe.

– Dan grada je događaj koji okuplja sve generacije. Prodavala sam jabuke na štandu koji je prikupljao sredstva za socijalnu samoposlugu. Bilo je pozitivno vidjeti koliko ljudi je spremno pomoći i kupiti jabuke u dobrotvorne svrhe – rekla je Lara Puhalo, jedna od volonterki.

Program još nije gotov. Ispred koprivničke Gimnazije u 19.30 održat će se vatromet, nakon kojeg slijedi koncert dive hrvatske glazbe, Josipe Lisac.

Ne propustite: