[FOTO] ŠAHOVSKI KLUB PICOK Đurđevčanke osvojile prvo mjesto u Ligi kadetkinja regije Centar

Ukupno su ostvarile osam pobjeda i jedan neodlučeni rezultat, a za ekipu su nastupile: Anamarija Radiković, Jelena Kokša, Ema Bevanda, Lorena Bevanda, Lorena Vlašić i Lana Plazek.

Izvor fotografije: Grad Đurđevac

Prvi dio sezone u kadetskim šahovskim ligama završio je prošlog vikenda.

To je đurđevačkim curama donijelo odličan uspjeh – osvojile su prvo mjesto u Ligi kadetkinja regije Centar i time osigurale plasman na završnicu ekipnih kadetskih liga na kojoj će braniti naslove osvojene prošle i pretprošle godine.

Ukupno su ostvarile osam pobjeda i jedan neodlučeni rezultat, a za ekipu su nastupile: Anamarija Radiković, Jelena Kokša, Ema Bevanda, Lorena Bevanda, Lorena Vlašić i Lana Plazek.

Prva kadetska ekipa je uspjela osigurati opstanak u prvoj ligi ostvarivši tri pobjede, jedan neodlučeni ishod i četiri poraza. Za ekipu su nastupali: Ognjen Domović, Luka Tomrlin, Luka Konjarek i Matko Balala.

Ostale ekipe Picoka unatoč dobroj igri, nisu uspjele ostvariti pobjede.

U subotu je Đurđevac bio domaćin druge kadetske lige Centar u kojoj se natjecala druga kadetska ekipa Šahovskog kluba Picok, koja je na kraju zauzela peto mjesto s ostvarene četiri pobjede, jednim neodlučenim rezultatom i tri poraza.

Za ekipu su nastupila četvorica devetogodišnjaka – Matija Mihočka, Pavel Domović, Tin Turbelija i Lovro Škurdija, predvođena kapetanom Karlom Šokecom.

Njihove odlične igre i rezultati pokazali su da se u klubu stvara nova generacija uspješnih šahista.

Organizatori su primili niz pohvala od gostujućih ekipa, čime su potvrdili da su spremni odgovoriti na sve izazove prilikom organizacije šahovskih natjecanja.

Uz to, klupski seniori tijesno su poraženi na gostovanju u Vrbovcu rezultatom 3:5-2:5. Time su domaćinu prepustili prvo mjesto na tablici, no imat će priliku za uzvrat u jesenskom dijelu sezone. Za tu ekipu su nastupili: Zdenko Vanđija, Mladen Roštan, Emanuel Hladnić, Viktor Šalamon, Magdalena Muha i Petar Carek.

Izvor fotografija: Grad Đurđevac

Ne propustite: