[FOTO] SDP PREDVODI KOALICIJU Jakšić: Možemo pokriti cijelu Koprivnicu komunalnom infrastrukturom

- Koprivnica to zaslužuje, Koprivnica je jedan od najljepših gradova ove zemlje, učinimo je zajedno još ljepšom - rekao je koalicijski kandidat za gradonačelnika.

Foto: SDP Koprivnica
Foto: SDP Koprivnica

Koprivnički je SDP, zajedno sa svojim partnerima, danas, u utorak, potpisao sporazum o izbornoj suradnji na nadolazećim lokalnim izborima.

Sporazum su potpisale gradske organizacije SDP-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i Hrvatskih laburista, što znači da će kao koalicija izdati zajednički Izborni program, ali i ponuditi kandidata za gradonačelnika, zajedno sa zamjenicima.

Koalicija kao kandidata za koprivničkog gradonačelnika podržava aktualnog vršitelja te tužnosti, SDP-ova Mišela Jakšića, dok za zamjenička mjesta pretendiraju nezavisna Ksenija Ostriž i HNS-ova Melita Samoborec.

Jakšić će također biti i nositelj koalicijske liste za Gradsko vijeće, a HSS-ov kandidat Ivan Pal kandidat za predsjednika Gradskog vijeća. SDP će imati 14 kandidatkinja i kandidata, HSS četiri, a HNS, HSU i Hrvatski laburisti po jednog/u.

– Mi smo ovoj koaliciji prišli zbog toga što smo jasno definirali ciljeve i metode kojima ćemo te ciljeve ostvariti. Hvala koalicijskim partnerima na efikasnosti, brzini, korektnosti i otvorenosti jer tako ćemo obnašati i vlast – rekao je HSS-ovac Ivan Pal.

Okupljenima su se obratile i kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika.

– Ponosna sam što grad Koprivnicu već godinama možemo zvati gradom znanja. Ponosni smo što naši vrtići i naše škole imaju puno više standarde od drugih, većih gradova. Ponosna sam što smo i u prethodnom mandatu postali sveučilišni grad što nam daje dodanu vrijednost na obrazovnoj karti Hrvatske – kazala je Melita Samoborec, dodavši kako je osnovana koalicija “pobjednički tim”.

– Željela bih zahvaliti svima koji su mi odlučili ukazati ovu čast i odgovornost da vas predstavljam u lokalnoj vlasti te da zajedno pokušamo riješiti sve probleme koje muče svakog Koprivničanca na zajedničku korist, zajedničko dobro – dodala je Ksenija Ostriž.

Nekoliko riječi prije potpisivanja sporazuma rekao je i Jakšić.

Zahvaljujem se Kseniji, Meliti i Ivanu što su prihvatili biti dio našeg tima koji će voditi gradsku upravu u slijedeće četiri godine. Iza nas je sedamnaest godina velikih projekata gdje smo apsolutno izmjenili komunalnu vizuru našeg grada, pokrenuli projekte koje možda do 2001. nismo ni mislili da ih je moguće ostvariti u gradu veličine Koprivnice, a u proteklim smo godinama uspjeli postati u osmi sveučilišni grad u HrvatskojDanas otvaramo jedan novi ciklus u kojem sam uvjeren da možemo nastaviti ovaj kotač koji smo pokrenuli u protekle dvije godine velikih ulaganja u komunalnu infrastrukturu i da u slijedećih četiri godine možemo pokriti apsolutno cijelu Koprivnicu s komunalnom infrastrukturom – rekao je on.

Aktualni obnašatelj dužnosti gradonačelnika Koprivnice dodao je i kako je glavni cilj koalicije nastaviti trend besplatnih bilježnica, subvencioniranja udžbenika, stipendija za studente te omogućavanje mjesta u vrtiću za svako dijete. Kao neke od prioriteta istaknuo je i najkvalitetniji predškolski odgoj, najkvalitetnije osnovnoškolsko obrazovanje, poticanje srednjoškolskih zanimanja koja će pospješiti gospodarski napredak te razvijanje Koprivnice kao sveučilišnog grada.

– Našim građanima dugujemo jedno novo zajedništvo – zajedništvo svih stranaka i svih koalicija koje idu na ove izbore u gradu Koprivnici. Zajedništvo kojim ćemo se boriti za izgradnju obrtničke škole, škole na Podolicama, zajedništvo kojim ćemo se boriti za stavljanje Piškornice pod kontrolu, za izgradnju pedijatrije, da interes naših krajeva nikad ne bude doveden u pitanje. Koprivnica to zaslužuje, Koprivnica je jedan od najljepših gradova ove zemlje, učinimo je zajedno još ljepšom – zaključio je.

Ne propustite: