[FOTO] ŠRC U ĐURĐEVCU Od proljeća će sve nogometne selekcije igrati utakmice na novom umjetnom travnjaku

Radovi na objektu su završeni i čeka se dobivanje uporabne dozvole, a radovi su obuhvatili izgradnju novog objekta sa svlačionicama, teretanom, klupskim prostorijama, ugostiteljskim sadržajem i tribinama s 200 sjedećih mjesta...

Foto: Grad Đurđevac

Radovi oko Športsko-rekreativnog centra u Đurđevcu polako se privode kraju. Nakon što je asfaltirano parkiralište i prilazni put do objekta, krenuli su i radovi na postavljanju terena s umjetnim travnjakom.

“Radovi na objektu su završeni i čeka se dobivanje uporabne dozvole, a radovi su obuhvatili izgradnju novog objekta sa svlačionicama, teretanom, klupskim prostorijama, ugostiteljskim sadržajem i tribinama s 200 sjedećih mjesta. Svlačionice su opremljene s 22 sjedeća mjesta, gotovi su i sanitarni čvorovi, a sigurno svi nogometaši, nogometašice i članovi škole nogometa grada Đurđevca željno iščekuju otvorenje. Svaka od svlačionica ima dodatnu prostoriju za trenere, posebno su izgrađene prostorije za sudačke delegacije, pripremljena je prostorija za teretanu te je napravljena i doping prostorija”, priopćili su iz đurđevačke gradske uprave.

Podsjećaju da odlukom Gradskog vijeća ŠRC nosi naziv ŠRC Vlado Leščan Duspe, a gradonačelnik Hrvoje Janči na otvorenje sportsko-rekreativnog centra pozvao je izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, koji je poziv odmah prihvatio.

“Osim namjene za sportske rekreativce, projekt ŠRC-a bit će korišten i kao turistička ponuda za pripreme vrhunskih sportaša i profesionalnih klubova jer u gradu postoji hotel s oko 200 ležajeva i idealnim terenima za sport, a u blizini se nalazi i šuma Borik gdje je i trim staza pogodna za treniranje”, dodaju iz gradske uprave.

Dosad je velike probleme stvarao sam travnjak đurđevačkog nogometnog kluba koji se pri ozbiljnijim količinama kiše odmah natapao. Preciznije, sama drenaža bila je jako loša.

– Kako je napravljen novi objekt za sportaše krenulo se i s izgradnjom glavnog terena s umjetnom travom tako da se riješe problemi odvodnje vode i stanja terena. Nakon prvog radnog sastanka s izvođačem krenuli su pripremni radovi. Radovi bi trebali trajati najviše mjesec dana, ali uvelike će ovisiti o vremenskim uvjetima. Prednost terena s umjetnom travom je da se igralište može koristiti po svim vremenskim uvjetima, 24 sata na dan, a to je bitno zbog brojnih nogometnih selekcija i njihovih treninga i utakmica. Sa sigurnošću se može reći kako će na proljeće svi uzrasti đurđevačkog Graničara moći koristiti ovaj sjajni centar, a postojeće kontejner svlačionice već su spremne za preseljenje na nogometno igralište u Čepelovcu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

“Realizacijom ovog projekta Đurđevac je dobio kvalitetnu sportsku infrastrukturu koja će potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma u gradu te će privući brojne sportaše i rekreativce”, zaključuju iz gradske uprave.

Foto: Grad Đurđevac

Ne propustite: