[FOTO] STIGLA GRAĐEVINSKA DOZVOLA Evo kako bi trebala izgledati četvrta Šparna hiža u Koprivnici

Zgrada će imati 27 stanova, odnosno 13 dvosobnih i 14 trosobnih stanova. U prizemlju višestambene zgrade nalaziti će se spremišta, prostorija za bicikle te tri stana koji će imati vlastiti vrt veličina od 40 do 119 kvadratnih metara. Zgrada će imati lift, dok će svaki stan sadržavati spremište te parkirno mjesto.

I četvrta Šparna hiža gradit će se na Lenišću // Foto: Grad Koprivnica
I četvrta Šparna hiža gradit će se na Lenišću // Foto: Grad Koprivnica

Agencija APOS dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju četvrte Šparne hiže koja će se graditi na lokaciji Lenišće-istok u Ulici Zvonimira Goloba po Programu društveno poticane stanogradnje u Gradu Koprivnici.

Višestambena zgrada POS 4 projektirana je u energetskom razredu A+ kategorije, kao i prethodne tri Šparne hiže.

“Četvrtu Šparnu hižu projektirao je Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zavod za arhitekturu, a glavnim projektantom imenovan je prof Ljubomir Mišćević, ovlašteni arhitekt. Zgrada će imati 27 stanova, odnosno 13 dvosobnih i 14 trosobnih stanova. U prizemlju višestambene zgrade nalaziti će se spremišta, prostorija za bicikle te tri stana koji će imati vlastiti vrt veličina od 40 do 119 kvadratnih metara. Zgrada će imati lift, dok će svaki stan sadržavati spremište te parkirno mjesto”, priopćili su iz koprivničke gradske uprave.

Dodali su kako je u tijeku postupak javne nabave kojim će se odabrati izvođač radova.

Radovi na izgradnji četvrte Šparne hiže trebali bi započeti krajem kolovoza.

Ne propustite: