[FOTO] SUSRET UMIROVLJENIKA Udruge iz Rasinje i Mađarske nastavile druženje

Ovi susreti dviju udruga neprekidno traju već 20 godina, čime se umirovljenici iz Rasinje iznimno ponose.

Izvor fotografije: Općina Rasinja

Krajem kolovoza, Udruga umirovljenika Matice Općine Rasinja sa svojih 50 članova otputovala je na tradicionalni susret umirovljenika u susjednu Mađarsku, u mjesto Taška.

Ovi susreti dviju udruga neprekidno traju već 20 godina, čime se umirovljenici iz Rasinje iznimno ponose. Prošle godine su domaćini susreta bili umirovljenici Udruge iz Rasinje, a tom prilikom potpisana je i Povelju te proslavljen jubilej u društvenom domu Subotica Podravska.

Ovog se puta na poziv Udruge odazvao i predsjednik općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić, što članovi Udruge umirovljenika iz Rasinje cijene, jer vide da imaju podršku Općine za njima važan, međunarodni događaj.

Po dolasku u Tašku domaćini su ih dočekali uz doručak, a nakon kraćeg odmora krenuli su u obilazak jednog srednjovjekovnog muzeja koji je bio edukativnog karaktera. Zatim su posjetili vidikovac s kojeg se pruža prelijep pogled na Balaton i okolicu, a posjetili su i jezero Balaton.

U kasnim popodnevnim satima uslijedio je povratak u mjesto Taška na večeru uz zabavni program koji je izveo njihov pjevački zbor. Zabava se nastavila uz bend do 22 sata, kada su umirovljenici iz Rasinje krenuli kući, stoji na internetskim stranicama Općine Rasinja.

Izvor fotografija: Općina Rasinja

Ne propustite: