[FOTO] SVJETSKI DAN VODA Zanimljivim projektom djeca uče o štetnosti plastične ambalaže

Plastične vrećice kao i sav ostali plastični otpad velika su prijetnja našem okolišu.

Foto: Grad Koprivnica

Uoči Svjetskog dana vode koji obilježavamo 22. ožujka Koprivničke vode, dječji vrtić Tratinčica, Grad Koprivnica, Komunalac i Koming pokrenuli su projekt “Platnenim torbama spašavamo Zemlju”.

Ovaj projekt predstavljen je u četvrtak u objektu Loptica, dječjeg vrtića Tratinčica. U sklopu ovog projekta organizirane su prezentacije u vrtićkim odgojnim skupinama u kojima su djeca upoznata s opasnostima korištenja plastičnih vrećica i plastične ambalaže, a za roditelje su bili pripremljeni informativni letci.

Svako dijete za prikupljenih i donesenih 10 plastičnih vrećica dobilo je u zamjenu platnenu torbu koju su sami oslikali na temu Svjetskog dana voda i zaštite voda, kao i okoliša.

Kako bi što bolje doživjeli prijetnju koju prouzročuje pretjerano i neodgovorno korištenje plastične ambalaže, prikupljene plastične vrećice iskorištene su za izradu “Plastičnog čudovišta”.

Prisutnima su se obratili koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, ravnateljica dječjeg vrtića Tratinčica, Ida Šipek i članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat. Prisutni su također bili i Nedjeljko Potroško, direktor Kominga  i članica Uprave Koprivničkih voda, Sandra Sinjeri.

Plastične vrećice kao i sav ostali plastični otpad velika su prijetnja našem okolišu. Zajedničkim projektom cilj je smanjiti korištenje plastičnih vrećica i osvijestiti djecu i roditelje o štetnosti neodgovornog korištenja plastičnih vrećica i ostale plastike i također  upozoriti na problematiku premalenog korištenja reciklirane plastike, posebice u industriji sokova i gaziranih pića koji koriste plastičnu ambalažu.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: