[FOTO] SVJETSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU NA PLOVAK U-25 Leon Međimorec s reprezentacijom odličan u Španjolskoj

Hrvatska reprezentacija osvojila je četvrto mjesto u konkurenciji od 14 reprezentacija. Nakon prošlogodišnjeg trećeg mjesta, dečki su dokazali da su u samom vrhu ovog, vrlo često marginaliziranog sporta, ostavivši iza sebe ribolovne velesile poput Italije i Engleske.

U blizini španjolskog grada Ciudad Real, na velikom akumulacijskom jezeru El Vicario, prošlog vikenda održano je 12. po redu Svjetsko prvenstvo u ribolovu na plovak za U-25 reprezentacije.

Za hrvatsku reprezentaciju nastupili su Leon Funes, Mario Pejaković, Dino Hrenar iz Slavonije, Međimurec Alan Perko i Podravec iz Koledinca, Leon Međimorec, član Športsko ribolovnog kluba “Karas” iz Kuzminca.

Leonu je to već sedmi nastup za reprezentaciju, s kojom je nastupio širom Europe.

Natjecatelji su lovili u dva dana.

Naši dečki su se odlučili na ribolov patuljastog američkog soma, kod nas poznatijeg pod nazivom “patuljan”, kojim akumulacija obiluje.

Nakon dvodnevnog vrlo zahtjevnog ribolova, gdje su se pojedinačni ulovi kretali od 14 do 30 kilograma ribe, s prosjekom od dvije do tri ribe u minuti, hrvatska reprezentacija osvojila je odlično četvrto mjesto u konkurenciji od 14 reprezentacija.

Nakon prošlogodišnjeg trećeg mjesta, dečki su dokazali da su u samom vrhu ovog, vrlo često marginaliziranog sporta, ostavivši iza sebe ribolovne velesile poput Italije i Engleske.

Ove godine, medalja im je izmakla za samo jedan bod. Bravo!!!

Tekst: Antonio Ciler

Fotografije ustupio: Leon Međimorec

 

Ne propustite: