[FOTO] TJEDAN UPOZNAVANJA GROBLJA EUROPE Otvaranjem izložbe fotografija na koprivničkom groblju započela neobična akcija

Izložba će biti otvorena do 3. lipnja od 8 do 19 sati, a sutra, u utorak, na rasporedu je edukativna šetnja grobljem koju će održati povjesničar Hrvoje Petrić.

U Koprivnici je danas počela akcija Tjedan upoznavanja groblja Europe, kojoj su se pridružili i Komunalac, Muzej grada Koprivnice i Povijesno društvo Koprivnice.

Cilj manifestacije podizanje je svijesti o važnosti groblja, njihovih arhitektonskih rješenja, umjetničkih spomenika i povijesnih činjenica vezanih uz nastanak i razvoj grobnih cijelina.

Program je na koprivničkom gradskom groblju “Pri svetom Duhu” započeo otvorenjem izložbe fotografija u prostoru stare mrtvačnice, a kustosica Draženka Jalšić prisutnima se obratila s nekoliko riječi.

– Između fotografija i gradskih groblja postoji čitav niz slojevitih veza, no ona najvažnija su sjećanja. Kameni spomenici prošlosti i fotografski zapisi svojevrsni su muzeji trenutaka zapisanih u prošlosti, čuvanju sjećanja na trenutke koji su zauvijek prošli i osoba kojih više nema – rekla je ona, a izjavu prenijele službene internetske stranice Komunalca.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, a svoje fotografije izlagali su Tina Antolić, Mario Periša, Bojan Koštić, Mario Vargović, Ivan Brkić, Matija Gudlin i Mario Kos.

Glazbenim nastupom događaj su uveličali i članovi Umjetničke škole Fortunata Pintarića Vedran Momčilović, Teo Čokonaj i Tomislav Matijević.

Izložba će biti otvorena do 3. lipnja od 8 do 19 sati, a sutra, u utorak, na rasporedu je edukativna šetnja grobljem koju će održati povjesničar Hrvoje Petrić. Okupljanje je zakazano kod kapele Sv. Duha u 18 sati.

Foto: komunalac-kc.hr
Foto: komunalac-kc.hr
Foto: komunalac-kc.hr
Foto: komunalac-kc.hr
Foto: komunalac-kc.hr
Foto: komunalac-kc.hr
Ne propustite: