[FOTO] TKO JE ŠEFICA HTS-A NIKOLINA BABIĆ? Preživjela je pokušaj ubojstva, a u tenisu priprema velike promjene

Osvajanje Davisova kupa, kojemu je svjedočila uživo u Lilleu, zasigurno će joj dati vjetar u leđa u mandatu u kojemu je najavila velike stvari i značajne promjene u hrvatskom tenisu

Foto: Facebook HTS

Čakovčanka Nikolina Babić (46), predsjednica Hrvatskog teniskog saveza, ostvarila je svoj prvi veliki uspjeh otkako je na čelu te organizacije.

Osvajanje Davisova kupa, kojemu je svjedočila uživo u Lilleu, zasigurno će joj dati vjetar u leđa u mandatu u kojemu je najavila velike stvari i značajne promjene u hrvatskom tenisu, a večernji.hr joj je posvetio članak.

Rođena Čakovčanka inače je ekonomistica, magistrirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i bivša je direktorica tvrtke Pana koja se bavi proizvodnjom drvenih i drvo-aluminijskih prozora, vrata i podova. Bavila se i politikom, kao članica HDZ-a potkraj 2016. kratko je bila i zastupnica u Hrvatskom saboru kao zamjena za stranačkog kolegu Darka Horvata.

Široj javnosti poznata je postala 2008. godine, ali, nažalost, ne po lijepoj, već za nju prilično traumatičnoj situaciji. Naime, dok se u automobilu vozila sa svojim tada trogodišnjim sinom, Čakovčanin Marko Taradi pokušao ju je ubiti. Prema njima ispalio je dva hica, a 2016. godine za to je i osuđen. Tijekom suđenja branio se da je to učinio po nalogu poduzetnika Miljenka Crnčeca, koji je bio u svađi s Nikolininim ocem, poznatim poduzetnikom Alojzijem Sobočancem. To traumatično iskustvo sada je iza nje, a ona se potpuno posvetila tenisu.

Već nakon preuzimanja dužnosti najavila je što očekuje i što želi napraviti u svom mandatu.

– Morat ćemo puno raditi. Inzistirat ću na sustavu, timskom radu i odgovornosti. Struka će nam biti u prvom planu. Prioritetni cilj nam je vratiti djecu na teniske terene, omasoviti turnire, jer danas imamo poluprazne ždrjebove od 12 do 18 godina. Gotovo da nemamo zastupnike na juniorskim Grand Slam turnirima i to govori o nesustavnom radu posljednjih nekoliko godina. Struka i djeca su nam broj jedan i glavna poruka je vraćanje tenisa u Hrvatski teniski savez, kamo su svi dobrodošli.

Babić, dakle, želi ulagati u budućnost, graditi sve od temelja, što su u ovom slučaju mladi i talentirani tenisači.

Možda će joj u tome dobro doći promjena formata Davisova kupa, o kojoj se ovih dana puno raspravlja.

– Kad pogledamo kakvo smo sjajno ozračje imali kad god smo bili domaćini, ne možemo drugo reći nego da će to biti veliki gubitak za hrvatske navijače i za hrvatski sport općenito. Gledatelji su mogli gledati vrhunske mečeve i sigurno će nam to nedostajati. No svaka promjena ima i loše i dobre strane. Neosporno je da je takav sustav natjecanja u Davisovu kupu bio veliko opterećenje za igrače. Gubili su godišnje osam do 10 tjedana, mijenjali podlogu… Sad će sve to biti jednostavnije. Igračima, ali i HTS-u, koji se može usredotočiti na neke druge stvari, prije svega na rad s mladima. A nema sumnje da će završni turnir Davisova kupa biti pravi spektakl – rekla je Babić u razgovoru za Večernji list.

Nacionalni teniski centar na Zagrebačkom velesajmu potpuno je propao i žalosno je gledati ga u takvom stanju. Zbog toga će nova predsjednica HTS-a morati pronaći nekakvo rješenje.

Foto: Facebook HTS

Ne propustite: