[FOTO] TKO TU KOGA SDP dobio šefa križevačkog Gradskog vijeća, iako mu šef gradskog SDP-a nije dao svoj glas

Izborom predsjednika Marka Katanovića (SDP) konstituirano je križevačko Gradsko vijeće. Za njegove dopredsjednike izabrani su nezavisni Eduard Krmpotić i Mato Devčić (HDZ).

Novi predsjednik križevačkog Gradskog vijeća Marko Katanović (lijevo) // Foto: Grad Križevci
Novi predsjednik križevačkog Gradskog vijeća Marko Katanović (lijevo) // Foto: Grad Križevci

Izborom predsjednika Marka Katanovića (SDP) konstituirano je križevačko Gradsko vijeće.

Za njegove dopredsjednike izabrani su nezavisni Eduard Krmpotić i Mato Devčić (HDZ).

Katanović je izabran za predsjednika Gradskog vijeća kroz ušicu igle. Dobio je podršku 12 od ukupno 21 vijećnika. I dok je bilo i za očekivati da neće dobiti glasove vijećnika HDZ-a i HDS-a, bilo je zanimljivo vidjeti da ga nije podržao predsjednik križevačkog SDP-a Ivan Majdak, kao ni Mihaela Kemenović, nezavisna vijećnica koja je bila na listi SDP-a. Očito je velik razdor u križevačkom SDP-u.

U križevačkom Gradskom vijeću HDZ ima četiri vijećnika (Mato Devčić, Stjepan Peršin, Neven Jaki, Đuro Klopotan), koalicija HDS-HSLS tri (Branko Hrg, Ivica Švagelj, Jadranka Stručić), HSS i Mreža nezavisnih lista po jednog (Marijan Vuković i Hrvoje Gužvinec).

Lista grupe birača novog gradonačelnika Marija Rajna, pak, ima 8 vijećnika (Saša Ružić, Dubravko Picig, Štefica Wolf, Eduard Krmpotić, Ana Končurat, Igor Frbežar, Tena Teklić, Sanela Stručić), a lista koalicije SDP-HSS Stjepan Radić-HNS-HSU-Hrvatski laburisti-Stranka rada 4 vijećnika (Ivan Majdak, Marko Katanović, Mihaela Kemenović, Dejan Pernjak).

“Gradonačelnik Rajn istaknuo je kako vjeruje da će ovo Gradskog vijeće biti spoj mladosti i iskustva te da će svi zajedno raditi za dobrobit Križevaca. S nekoliko riječi obratio se i novoizabrani potpredsjednik Gradskog vijeća Mato Devčić posebno naglasivši kako će svi zajedno uključiti snage i doprinijeti razvoju Križevaca”, priopćili su iz križevačke gradske uprave.

Ne propustite: