[FOTO] TRANSFER ŽIVOTA, POSAO ŽIVOTA Bistrović potpisao za CSKA na bratov rođendan, doma su svi uzbuđeni, a tata kaže: Kristijan je k’o čelik, jak je k’o konj

Možda smo mi doma i više uzbuđeni od njega. A on zna da je sve na njemu. Isti recept je za uspjeh i u Trećoj ŽNL i Ligi prvaka. Samo rad - rekao je tata Bistrović.

Kristijan Bistrović priključio se pripremama CSKA u Španjolskoj // Foto: CSKA Moskva
Kristijan Bistrović priključio se pripremama CSKA u Španjolskoj // Foto: CSKA Moskva

Treniraj teško da bi igrao lako. Moto je to pod kojim se Kristijan Bistrović svaki dan vodio i na kraju mu se to i isplatilo. S 19 godina potpisao je za slavni moskovski CSKA.

Iako je ove sezone za koprivnički Slaven Belupo u Prvoj HNL skupio samo 12 nastupa, skauti ruskog velikana prepoznali su velik talent u veznjaku iz Imbriovca i doveli ga u svoje jato.

Prema izvorima bliskima ruskom klubu, Slaven Belupo za njega će dobiti 500.000 eura plus 15 posto od idućeg transfera.

Bistrović je za CSKA potpisao na četiri i pol godine. Još jučer se svojoj novoj momčadi priključio na pripremama u Španjolskoj.

Ovo je sjajan dan za mene. Postati dio takvog kluba je velika čast i izvrsna prilika da pokažem sve što mogu, želim pokazati sav svoj potencijal – rekao je Bistrović za internetske stranice svog novog kluba.

CSKA Moskva je možda i najpoznatiji ruski klub, sudionik prošlogodišnje Lige prvaka, ima 13 naslova prvaka Rusije, 12 puta je bio osvajač ruskog Kupa i 6 puta osvajač Superkupa Rusije.

CSKA Moskva je ujedno i pobjednik Kupa UEFA iz sezone 2004./2005.

Slaven Belupo je s moskovskim CSKA 2008. godine igrao u Kupu UEFA. Iako je u Koprivnici izgubio s 2:1, a u Moskvi s 1:0, Farmaceuti su ostavili sjajan dojam. Tih se utakmica sjeća i Bistrović.

Bio sam tada još mali dječak, gledao sam igrače CSKA poput super zvijezda i ni sanjao nisam da ću jednoga dana biti u ovom klubu. Isto tako, jako dobro znam da je Ivica Olić jedan od legendarnih igrača CSKA. Nadam se da ću i ja ostaviti značajan trag u klubu – kazao je on.

Bistrović je prve nogometne korake napravio u Borcu iz Imbriovca, a u Slavenu Belupu je od svoje 10. godine. Prošao je sve selekcije u klupskoj školi nogometa i vrlo brzo zbog svoje darovitosti postao standardni igrač i povremeni kapetan prve momčadi za koju je ukupno odigrao 14 utakmica na mjestu veznog igrača.

– CSKA je najpoznatiji klub u koji je dosad otišao neki od naših igrača. Bistrović je napravio posao života, a ne skrivamo da smo i mi zadovoljni ostvarenim – rekao je direktor Slavena Belupa Zvonimir Šimunović.

Tata Darko Bistrović (u sredini) na utakmici svog Borca iz Imbriovca // Foto: Mario Perlok
Tata Darko Bistrović (u sredini) na utakmici svog Borca iz Imbriovca // Foto: Mario Perlok

A obitelj? Obitelj je još u šoku, naravno pozitivnom.

– Ništa mi još nije sjelo, miješaju mi se osjećaji. A mama k’o mama, brine se hoće li sve biti u redu – otkrio nam je tata Darko Bistrović.

Zanimljivo, Kristijanov brat Daniel danas, na dan potpisa, slavi svoj 14. rođendan. Puno je razloga za slavlje u obiteljskoj kući u Imbriovcu.

– Samo neka bude zdrav. Na liječničkom pregledu u Njemačkoj rezultati su pokazali da je Kristijan k’o čelik, izdržljiv je k’o konj. Čuli smo se, jako dobro on to sve podnosi. Možda smo mi doma i više uzbuđeni od njega. A on zna da je sve na njemu. Isti recept je za uspjeh i u Trećoj ŽNL i u Ligi prvaka. Samo rad – rekao je tata Bistrović.

 

2 Komentari