[FOTO] TRI CVIJETA ZA TRI SVRHE Održane humanitarne i javnozdravstvene akcije u Čakovcu

Prodavale su se tri različite vrste cvijeća, a sve sa humanitarnim ciljem.

Foto: Međimurska županija

Na čakovečkom Trgu Republike brojne Međimurke i Međimurci podržali su humanitarne i javnozdravstvene akcije koje su održane u subotu.

Prodavale su se tri različite vrste cvijeća, a sve sa humanitarnim ciljem.

Naime, na terasi Gradske kavane aktivisti Međimurske zaklade solidarnosti “Katruža” prodavali su katruže u humanitarne svrhe.

Sav novac od prodaje namijenjen je bolesnima s područja Međimurske županije, a brojni građani kupnjom katruža pridonijeli su uspješnosti dobro poznate proljetne akcije “Katruže za katružu”.

U neposrednoj blizini svoje su radove povodom Svjetskog dana multiple skleroze izložili članovi Društva multiple skleroze Međimurske županije, a kao zaštitni znak odabrali su narančastu ružu.

Cvjetovima irisa i plavim vrpcama ukazano je na opasnost raka debelog crijeva, a građani su simboličnim donacijama podržali rad Županijske lige protiv raka Čakovec i kluba ILCO.

Građani su imali priliku putem promotivnih materijala upoznati se s opasnostima i mogućnošću prevencije raka i ostalih bolesti debelog crijeva.

U okviru akcije prodavane su i ulaznice za humanitarnu akciju “Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2019.”.

Revija se održava u četvrtak, 6. lipnja 2019. s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec. Cijena ulaznica iznosi 30 kuna, a prikupljeni novac bit će korišten za rehabilitaciju članova klubova koji djeluju unutar Lige, stoji na internetskim stranicama Međimurske županije.

Foto: Međimurska županija

Ne propustite: