[FOTO] USPJEŠAN PROJEKT Održana završna konferencija projekta ‘Uključivanje starijeg stanovništva u kulturni život križevačkog kraja’

Provedeno je i više manifestacija nego što je bilo očekivano, iz projekta je proizašla knjiga, brojne fotografije i nošnje, ali i velika prijateljstva.

Foto: Grad Križevci

Prije nešto više od 10 mjeseci kulturno-umjetničko društvo “Prigorje” održalo je početnu konferenciju projekta “Uključivanje starijeg stanovništva u kulturni život križevačkog kraja”. Danas, u srijedu, projekt je završnom konferencijom priveden kraju.

Ukupna vrijednost ovog projekta koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda je 214.978,50 kuna.

Cilj projekta bio je uključivanje starijeg stanovništva u kulturni život, pa tako i prikazati potrebe mladih za starijima. Između ostalog, važan dio projekta bio je osvrnuti se na potencijale starijih osoba i potaknuti kreativnost koja ima važnu ulogu u zdravom starenju.

S obzirom na to da je Grad Križevci partner na projektu, pročelnik Sandro Novosel istaknuo je kako je zadovoljan napredovanjem i kretanjem projekta kroz nekoliko mjeseci u kojima su se održavale razne aktivnosti, zadovoljan je načinom na koji je starije stanovništvo križevačkog kraja uključeno u ovaj projekt te sredstvima kojima su doprinijeli – priče, nošnje i fotografije.

Voditeljica projekta, predsjednica KUD-a “Prigorje” Martina Zrno također je izrazila zadovoljstvo i zahvalnost provedenim projektom.

Provedeno je i više manifestacija nego što je bilo očekivano, iz projekta je proizašla knjiga, brojne fotografije i nošnje, ali i velika prijateljstva, stoji na internetskim stranicama Grada Križevaca.

Foto: Grad Križevci

Ne propustite: