[FOTO] USPON NA ZAGREPČANKU Koprivničanac Kristijan Sminderovac odličan u utrci po stepenicama

Kristijan je stepenice svladao za pet minuta i 28 sekundi, zauzevši četvrto mjesto ukupno, a prvo mjesto u starosnoj kategoriji M40+.

kristijan Sminderovac // Foto: Privatna arhiva

U subotu je u Zagrebu održana sedma humanitarna utrka vatrogasaca pod nazivom “Zagreb Firefighter Stair Challenge”.

Održala se sedmu godinu zaredom u organizaciji zagrebačkih vatrogasaca.

Utrka je humanitarnog karaktera i uplate za sudjelovanje uplaćuju se u korist Udruge roditelja vitalno ugrožene djece, Kolibrići.

Cilj utrke je što brže popeti se stepenicama, njih ukupno 666, kroz 31 kat, na vrh zgrade Zagrepčanke u Strojarskoj 20, pod punom vatrogasnom opremom, koja se sastoji od vatrogasnog odijela, zaštitne kacige, čizama, rukavica, opasača sa sjekiricom i aparata za disanje. Ukupna masa opreme je 19 kilograma!

Pravo nastupa imaju profesionalni, ali i vatrogasci članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava. Utrka je međunarodnog karaktera na kojoj je sudjelovalo 300 vatrogasaca iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Koprivničanec Kristijan Sminderovac, član DVD-a Željezničar, redovito nastupa na ovoj utrci, a ove godine je ostvario ponajbolji rezultat u kategoriji “Light” (kategorija gdje se trči bez aparata za disanje i opasača).

Kristijan je stepenice svladao za pet minuta i 28 sekundi, zauzevši četvrto mjesto ukupno, a prvo mjesto u starosnoj kategoriji M40+.

Povrh rezultata, tu je i humanitarna nota cijele utrke, tako da bravo za Kikija i sve ostale sudionike.

Foto: Privatna arhiva, tekst: Antonio Ciler

Ne propustite: