FOTO Valentina Gal Mesarić: Bila pred odustajanjem, a osvojila naslov državne prvakinje

Iako sada već drugu sezonu nastupa za zagrebački Admiral, koji nastupa u Prvoj hrvatskoj kuglačkoj ligi, veći dio karijere provela je u drugoligašu Koprivnici.

KK Admiral i Valentina Gal Mesarić (treća s desna, gornji red) // Foto: Facebook
KK Admiral i Valentina Gal Mesarić (treća s desna, gornji red) // Foto: Facebook

Koprivničanka Valentina Gal Mesarić, članica kuglačkog kluba Admiral iz Zagreba, prošlog je vikenda postala pojedinačna prvakinja Hrvatske u seniorskoj konkurenciji. Gal Mesarić nadjačala je sve suparnice, postavila novi osobni rekord i postala prva igračica u klupskoj povijesti koja se okitila titulom najbolje.

– Osjećaj je odličan. Nadala sam se barem polufinalu i ovo je došlo neočekivano – skromno govori Valentina Gal Mesarić.

Iako sada već drugu sezonu nastupa za zagrebački Admiral, koji nastupa u Prvoj hrvatskoj kuglačkoj ligi, veći dio karijere provela je u drugoligašu Koprivnici.

– Mislila sam da sam jednostavno prerasla Drugu ligu i stupila u kontakt s Admiralom – kaže Valentina.

No, nije sve bila tako jednostavno. Ponekad je razmišljala čak i o prekidu karijere.

– Nakon svake loše utakmice dolazi do razmišljanja o prekidu, a u Koprivnici je došlo i do zasićenja. Bilo je ili idem dalje ili odustajem – kaže ona.

I kako sada stvari stoje, “idem dalje” bila je njena najbolja odluka u karijeri. Naslov prvakinje Hrvatske i čak nekoliko europskih nastupa nakon prelaska u novi klub govore sami za sebe.

– Pretprošle sezone cure su bile druge u ligi, čime su osigurale Europu. Bile smo četvrte u Ligi prvaka, što je najjače europsko natjecanje, dok smo prošle sezone bile treće u prvenstvu pa smo sada igrale Eurocup – rekla je Gal Mesarić.

Iako brani boje zagrebačke ekipe, koprivnička kuglačica radi i živi u svojoj Koprivnici, gdje barem dva puta tjedno i trenira, i to s kolegama iz Đurđevca. U Zagreb svakog vikenda odlazi na utakmice, a kada je u mogućnosti i na jedan trening. Ističe kako je vrlo važna suradnja s trenerom, u njenom slučaju Damirom Fučkarom, inače članom prvoligaša Grmoščice.

Kvalitetu i uvjete rada ističe kao najveće razlike između Prve i Druge lige.

– Najveće su razlike u kvaliteti i uvjetima, ali i području igranja. Kada sam bila u Koprivnici igrali smo samo na tom našem području, uz naginjanje prema Slavoniji, a sada idemo po cijeloj Hrvatskoj – kaže Valentina.

Uz kuglanje i radi, no govori kako se može nešto i zaraditi od igranja, iako je to još veoma daleko od profesionalizma.

– Kada su financije u pitanju, Uprava nas time ne opterećuje. Oni nam sve omogućavaju, sve pokrivaju, a nešto i zaradimo. Od prošle sezone klub je promijenio ime u Admiral, zbog sponzora, dok su u Koprivnici svi prihodi bili od grada, uz donacije, čime smo pokrivali tek osnovne troškove, a eventualno bi dobili i opremu – govori Gal Mesarić.

Admiral trenutno zauzima četvrtu poziciju Prve hrvatske kuglačke lige za žene, s četiri boda zaostatka za vodećima.

– Imamo velike šanse za drugo mjesto, prvo teško, a cilj je uvijek biti što bolji – zaključila je koprivnička kuglačica, prvakinja Hrvatske.

Ne propustite: