[FOTO] VANDALIZAM Koprivnički osmaši za kraj škole iživljavali se nad klupama i raslinjem u parku

Ovo sinoć je bilo prestrašno, stalno je sve gore i gore, žalim svu tu mladež, raspojasani su do besvijesti, bilo je i tuče i svačega, ali nisu oni krivi jer ne postoje ama baš nikakva pravila - napisala je na Facebooku poznata koprivnička umjetnica koja živi u samom središtu grada.

Klupe koje su završile na paviljonu // Foto: Luka Krušec
Klupe koje su završile na paviljonu // Foto: Luka Krušec

Na društvenim mrežama vode se rasprave o sinoćnjem ponašanju mladih Koprivničanaca u središnjem gradskom parku.

Naime, u parku se okupilo puno osmaša koji su slavili završetak škole, “malu norijadu”. Naravno da je među njima bilo i onih nešto starijih, ali oni su bili u manjini.

U čemu je problem? Koprivnički park jutros se probudio s potrganim raslinjem i klupama za sjedenje. Brojne klupe bile su premještene, a neke su završile i na paviljonu. O tome koliko su smeća ostavili ne treba niti govoriti.

– Ovo sinoć je bilo prestrašno, stalno je sve gore i gore, žalim svu tu mladež, raspojasani su do besvijesti, bilo je i tuče i svačega, ali nisu oni krivi jer ne postoje ama baš nikakva pravila! Proslava ovakvog tipa inače nema niti u jednom civiliziranom tzv. srednjeeuropskom gradu – napisala je na Facebooku poznata koprivnička umjetnica koja živi u samom središtu grada.

I drugi komentari uglavnom su bili na tom tragu. Osim što su bili glasni i nepristojni, pitanje je i odakle maloljetnicima toliko puno alkohola.

– Pa ja sam osobno vidio jednog starijeg muškarca koji je klincima kupovao dvolitrene pive i vino i davao im sve to dok su oni čekali pred dućanom. To je bilo u centru grada – rekao nam je jedan građanin.

U policiji nismo uspjeli doznati jesu li imali kakve prijave i postupanja zbog remećenja javnog reda i mira. Kako bilo, ovakve situacije i te kako su za zamisliti se.

Ne propustite: