[FOTO] VAŽNA OBLJETNICA Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Koprivnice obilježila 21. godišnjicu postojanja

Obilježavanje godišnjice Udruge počelo je biciklijadom od Gole do Koprivnice prijateljskih udruga iz nekoliko gradova Lijepe naše i gostiju iz Mađarske.

Foto: Grad Koprivnica

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Grada Koprivnice u subotu je svečano proslavila 21. godišnjicu postojanja.

Obilježavanje godišnjice Udruge počelo je biciklijadom od Gole do Koprivnice prijateljskih udruga iz nekoliko gradova Lijepe naše i gostiju iz Mađarske.

Nakon toga održalo se polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu. Potom je u Kapeli Svetog Florijana održana misa zadušnica, prilikom čega je posvećena zastava UDVDR-a ogranka Grada Koprivnice, a čast da bude kuma zastavi u ime Grada Koprivnice pripala je zamjenici gradonačelnika Koprivnice Kseniji Ostriž.

Svečana sjednica Udruge povodom 21. godišnjice održala se u Hotelu Podravina, a okupljenima su se obratili predsjednik UDVDR-a ogranka Grada Koprivnice Zvonimir Prepelić, predsjednik UDVDR-a Podružnice Koprivničko-križevačke županije Siniša Pavlović, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te u ime Grada Koprivnice zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

“Ovaj dan nam je prilika da se podsjetimo i nikada ne zaboravimo na ono što ste prošli tijekom Domovinskog rata, da vam zahvalimo na svemu što ste učinili za našu državu i naš grad. Vaše današnje zajedništvo treba biti svijetli primjer mladima za budućnost, kako se vole i poštuju domovina i grad te kako se žrtvuje za njih kada je to potrebno”, istaknula je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Kroz koprivnički ogranak Udruge tijekom svih godina rada prošlo je preko tisuću članova iz samoga grada. Danas je postojećom organizacijskom strukturom ogranka u potpunosti omogućen normalan, učinkovit i kvalitetan rad kroz različita aktivna djelovanja.

Ogranak Grada Koprivnice danas je izvanstranačka udruga koja okuplja hrvatske branitelje s područja Grada Koprivnice, a organizacijski je dio UDVDR Podružnice Koprivničko-križevačke županije koju danas čini 10 ogranaka s područja gradova i općina Koprivničko-križevačke županije, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: