[FOTO] VELIKA OBLJETNICA Predstavljena monografija povodom 60 godina postojanja Srednje škole Koprivnica

Kako bi događaj bio još ljepši i posebniji, u glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Umjetničke škole "Fortunat Pintarić".

Foto: Grad Koprivnica

Srednja škola Koprivnica proslavila je 60. rođendan, a tim je povodom u četvrtak u prostorima koprivničke Galerije “Mijo Kovačić” predstavljena monografija “Srednja škola Koprivnica: 60 godina 1959. – 2019.”.

Uz ostale posjetitelje, predstavljanju Monografije prisustvovali su i nekadašnji ravnatelji škole –  profesori Anto Rosandić, Ivan Dujmić, Anđela Mioč i Đurđa Fijačko.

O projektu izrade Monografije i samoj Monografiji, govorili su ravnateljice Manuela Gregurić, recenzenti Ksenija Krušelj i Dražen Ernečić i autori Anja Novak i Damjan Abou Aldan.

Kao predstavnik Grada Koprivnice, predstavljanju je nazočio i gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Izuzetno se ponosim cjelokupnim obrazovnim sustavom grada Koprivnice, svim našim školama, ali jedna mi je ipak malo više pri srcu, a to je Srednja škola, naš “Školak”. Škola na koju sam neizmjerno ponosan i jako mi je drago da danas ovdje slavimo njezin 60. rođendan. Srednja škola je stvorila jako puno ljudi u tih 60 godina koji su stvarali i skrbili o našem gradu, i uopće ne sumnjam da će uz sadašnju ravnateljicu Manuelu i njezine suradnike tako biti i dalje te da će Srednja škola biti jedan od glavnim temelja razvoja i obrazovnog sustava, a samim time i gospodarstva i života u našem gradu i županiji”, izjavio je u svom govoru gradonačelnik Jakšić.

U ime Koprivničko – križevačke županije, predstavljanju Monografije prisustvovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Kako bi događaj bio još ljepši i posebniji, u glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”.

Izvor i foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: