[FOTO] VELIKI RASINJSKI FAŠNIK Dođite na nedjeljnu šarenu povorku i ples pod maskama

Nakon povorke, osudit će se princ Fašnik za sva prošlogodišnja zlodjela, koji će na kraju i biti spaljen...

Veliki rasinjski fašnik // Foto: RUM

Rasinjska udruga mladih (RUM) i ove godine organizira, sedmi po redu, Veliki rasinjski fašnik koji će se održati u nedjelju, 23. veljače, ispred društvenog doma u Rasinji.

Organizirat će se povorka kroz selo uz policijsku pratnju pa se stoga zatvara dio javne županijske ceste u Rasinji (Ulica Baruna Inkeya, Ulica Andrije Palmovića, Ulica J. H. Rasinjanina te Gornji kraj), i to od 14 do 17.30 sati.

Okupljanje počinje u 13 sati, a povorka kreće u 14 sati ispred društvenog doma i kretat će se ulicama Andrije Palmovića, J. H. Rasinjanina i Gornji kraj gdje se povorka okreće i ide natrag istim ulicama do Ulice Baruna Inkeya, a okreće se kod Bistroa Brodec – Šimunić promet te se istim glavnim ulicama vraća do polazne točke ispred društvenog doma u Rasinji.

Nakon povorke, osudit će se princ Fašnik za sva prošlogodišnja zlodjela, koji će na kraju i biti spaljen, a odmah nakon osude, slijedi kratki program u sklopu kojeg će se plesati pod maskama i dijeliti vrijedne i bogate nagrade za najbolje maske. Druženje će se nastaviti uz kuhano vino, čaj i krafne, a za sve najmlađe maske, osigurani su mali, slatki pokloni.

“Ovim putem pozivamo sve vesele maškare da se pridruže fašničkoj povorci i zabavi”, istaknuli su iz Rasinjske udruge mladih.

 

Ne propustite: