[FOTO-VIDEO] 25. PODRAVSKI MOTIVI ‘Nama je naivna umjetnost u fokusu, a ne glazbene zvijezde i komercijala’

Podravski motivi njeguju i sprečavaju od zaborava ne samo naivnu originalnost, originalnost naivnog slikarstva, kulinarsku tradiciju, stare zanate i folklor, nego i kajkavsku riječ - poručio je Renato Labazan, direktor koprivničke Turističke zajednice.

Najava 25. izdanja Podravskih motiva na paviljonu u koprivničkom parku // Foto: Zvonimir Markač

Pred nama je 25. izdanje Podravskih motiva. U tri dana, od petka do nedjelje, brojni posjetitelji će u koprivničkom parku, a dijelom i u Hlebinama, ponovno imati prilike vidjeti jedinstveni sajam naivne umjetnosti, sajam starih obrta, folklor, sajam antikviteta i bogatu gastronomsku ponudu podravskog kraja.

– Najveća zahvala ide našim naivcima bez kojih sigurno ne bi bilo Podravskih motiva svih ovih 25 godina. Želimo im dugo trajanje i da i dalje budu s nama. Možemo biti ponosni na manifestaciju Grada Koprivnice i gradske Turističke zajednice kojom pokazujemo sve ono najljepše što Podravina ima – istaknuo je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Gepostet von Klikaj.hr am Dienstag, 11. Juni 2019

Direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan naglasio je kako nikada nisu težili komercijalizmu ove manifestacije, nije ih zanimalo dovođenje glazbenih zvijezda kojima bi se privuklo na tisuće i tisuće posjetitelja više, nego su htjeli upravo naivnu umjetnost i tradiciju, originalnost Podravine, staviti u prvi plan, u fokus.

– Podravski motivi njeguju i sprečavaju od zaborava ne samo naivnu originalnost, originalnost naivnog slikarstva, kulinarsku tradiciju, stare zanate i folklor, nego i kajkavsku riječ – poručio je Labazan.

Gepostet von Klikaj.hr am Dienstag, 11. Juni 2019

Dragutin Jeđud, predsjednik udruge Anno Domini, koja je vrlo aktivna tijekom cijele godine diljem Hrvatske pa i šire, kazao je kako je njihovih 100-tinjak članova spremno za ovo jubilarno izdanje Podravskih motiva.

– Podravski motivi ostali su izvorna podravska manifestacija, kako god to nekome izgledalo dobro ili loše. Sretan sam što Podravski motivi nikad nisu pali pod komercijalne, glazbene i ine utjecaje – rekao je Jeđud.

Gepostet von Klikaj.hr am Dienstag, 11. Juni 2019

Naivni slikar Vlado Dolenec rekao je kako je sve manje kolega koji se bave ovakvom jedinstvenom umjetnošću, ali određeni interes mladih za naivu postoji. I to je dobro.

– Podravski motivi predivna su i velika galerija na otvorenom. Dokle god će biti i nas, rado ćemo se odazivati na ovu manifestaciju – izjavio je Dolenec, prezentirajući novinarima na predstavljanju manifestacije na obnovljenom paviljonu u koprivničkom parku kako nastaje naivna slika.

Detaljan program 25. Podravskih motiva možete vidjeti OVDJE.

Foto: Zvonimir Markač

Ne propustite: