[FOTO-VIDEO] PROMETNO NEBO Nad Koprivnicom je u tijeku Državno prvenstvo u zrakoplovnom jedriličarstvu

Ako ste primijetili veliku aktivnost na nebu iznad Podravine, ne strahujte, radi se o Prvenstvu Republike Hrvatske u zrakoplovnom jedriličarstvu, i svi ste pozvani doći vidjeti kako lete najbolji domaći piloti.

Foto: Luka Krušec

Pomalo zaboravljeno koprivničko letjelište Danica domaćin je IX. Državnog prvenstva Republike Hrvatske u zrakoplovnom jedriličarstvu.

Na natjecanju sudjeluje dvanaest natjecatelja s područja čitave Republike Hrvatske.

Osim samog Državnog prvenstva, Aeroklub Krila Koprivnice kao nositelj prvenstva, organizirao je i Otvoreni kup na kojem osim domaćih natjecatelja sudjeluju i piloti iz inozemstva.

S obzirom na to da natjecanja traju tjedan dana, natjecatelji su sa sobom dovezli i bicikle kako bi u slobodno vrijeme obišli Koprivnicu i okolicu, što uvelike pridonosi i lokalnom turizmu.

Kako jedrilice ne mogu poletjeti same, njih u zrak vuku dva motorna zrakoplova iz Aerokluba Međimurje (Čakovec) i Aerokluba Ptuj iz Slovenije.

Na natjecanjima su određene točke koje piloti moraju obići, a ocjenjivat će se brzina kojom će ih obići.

Ovo je natjecanje tek uvod u buduće projekte koje će ovaj revitaliziran aeroklub organizirati, a svi zainteresirani su pozvani da se učlane u klub i dožive ono što pilote drži na okupu, a to su prije svega zajedništvo, a tek onda užitak koji letenje nosi.

Foto-video: Luka Krušec

 

Ne propustite:

1 komentar