[FOTO-VIDEO] LJUBAF NA NAJJAKŠE Ogenj na predstavljanju albuma rasplesao punu Tvornicu

Ogenj je sila u stvaranju koja, poput prave vatre, nezadrživo napreduje. Ali iza sebe ne ostavlja destrukciju nego gomilu pozitivne energije.

Foto: Darko Herceg

Koprivnički folk rockeri ‘Ogenj’ predstavili su u zagrebačkoj Tvornici svoj novi album ‘Domaj’. I još jednom pokazali zašto ih u posljednje vrijeme svi toliko hvale.

Stotinjak ljubitelja nešto žešćeg i dinamičnijeg etno rock/punk zvuka okupilo se u Malom pogonu tvornice. Ono što im je ponuđeno bila je prava poslastica. Ogenj je na pozornicu po prvi put izašao uz svojevrstan uvod, kakav često viđamo kod renomiranih bendova  (Dropkick Murphy’s imali su Foggy Dew, Šank na pozornicu izlazi uz glazbu iz Smogovaca….). Nakon toga počeli su s laganicom ‘Vura ide’.

Iz njihovog smo repertoara čuli ono najbolje, pjesme koje već jesu ili tek postaju prepoznatljive i široj publici, koje se vrte po radio postajama i predstavljaju u gostovanjima na televizijama. Tvornica se znojila, vikala, pjevala, plesala uz ‘Domaj’, ‘Fakinsku’, ‘Lepu Maru’, ‘Hote, hote’ te novu stvar koja će, nesumnjivo, postati hit-nositelj idućeg albuma, himnična ‘Si kak jen’… Posebno je zanimljivo bilo vidjeti sjajnu reakciju publike na ‘Ljubaf na najjakše’, pjesmu za koju je nedavno snimljen spot koji je, očito, bio pun pogodak (‘Kuhala beda, prala mu gače, krpala štomfe, ljubaf na najjakše’!)

I nije to jedini pogodak te večeri – publika je jednako glasno, zajedno s bendom pjevala refrene gotovo svih pjesama. Bez obzira što mnogi (uključujući i autora članka) nekad ne znaju o čemu se točno radi i o čemu Tomek u tom trenu pjeva. Ali i to će se promijeniti jer je Ogenj na svom novoizdanom nosaču zvuka objavio i riječi svih pjesama. Slobodno možemo reći da je ovo dosad najbolji koncert Ognja u Zagrebu.

A znate li odakle su krenuli s nastupima u metropoli? Iz Brvnare, alternativnog okupljališta kraj Ciboninog tornja. Na koncertu se tom prilikom okupilo desetak ljudi, ako ne računamo organizatore. Ogenj je i tada svirao s jednakom energijom, guštom i kvalitetom, uživajući u svakom trenutku svog nastupa. I u tome je tajna uspjeha, to publika prepoznaje i na to reagira.

Veliko hvala ‘Ogenj’ će morati uputiti i na adresu Dancing Beara, pod čijim okriljem nastupaju, koji je odradio odličan posao u promociji ovog nastupa.

Ogenj je sila u stvaranju koja, poput prave vatre, nezadrživo napreduje. Ali iza sebe ne ostavlja destrukciju nego gomilu pozitivne energije.

Idući nastupi benda su u Virovitici, na Žumberku, u Sarajevu, u MIMO Zagreb, Sinju, Ludbregu, Varaždinu, Črnomelj (Slovenija), Koprivnici, Šibeniku, Humu na Sutli, Varaždinskim Toplicama.

Više informacija doznajte na njihovom Facebooku.

Foto: Darko Herceg

Ne propustite: