[FOTO-VIDEO] PROSVJED U KOPRIVNICI ‘Podravci su protiv izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica’

Cilj udruge je zatvaranje i sanacija Piškornice - sanacijskog odlagališta d.o.o., koja već sada, kako kažu, zauzima 11 hektara površine i 35 metara je visine, i protivljenje izgradnji RCGO Piškornica.

Prosvjed protiv RCGO-a Piškornica // Foto: Zvonimir Markač

Ekološka Udruga Zelena Piškornica Koprivnički Ivanec u subotu je pred gradskom vijećnicom na Zrinskom trgu u Koprivnici održala još jedan mirni prosvjed pod geslom “Podravci su protiv izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica”.

Cilj udruge je zatvaranje i sanacija Piškornice – sanacijskog odlagališta d.o.o., koja već sada, kako kažu, zauzima 11 hektara površine i 35 metara je visine, i protivljenje izgradnji RCGO Piškornica. RCGO je zamišljen kao centar za gospodarenje otpadom na istoj lokaciji za četiri ili čak šest susjednih županija, ističu, a prema novoj Studiji izvedivosti, koja je u izradi, vrlo vjerojatno i za cijelu sjeverozapadnu Hrvatsku na površini od dodatnih 35 hektara plodne podravske zemlje, visine 35 metara i s milijunima tona smeća – ukupno 46 hektara smeća uz njihove domove, vodocrpilište Ivanščak, osjetljivu prehrambenu i farmaceutsku industriju (Podravka, Belupo, Carlsberg)…

Video s prosvjeda možete pogledati OVDJE, a za što se sve još zalažu možete pročitati OVDJE.

Foto: Zvonimir Markač

Ne propustite: