[FOTO-VIDEO] SVEČANOST U DOMU MLADIH Gimnazija Fran Galović Koprivnica uz brojne goste proslavila svoj dan

Vrhunac svečane akademije bio je proglašenje najboljih učenika i najboljeg profesora u školskoj godini 2018./2019.

Svečanost u Domu mladih // Foto: Grad Koprivnica

Koprivnička Gimnazija Fran Galović danas, u utorak, obilježila je 113. godišnjicu postojanja, a ujedno i Dan škole, Dan sporta i Dan otvorenih vrata.

Najsvečaniji dio održao se u Domu mladih, a vrhunac svečane akademije bio je proglašenje najboljih učenika i najboljeg profesora u školskoj godini 2018./2019.

U koprivničkoj gimnaziji ove su godine najbolji učenici Lovro Klobučar iz I. d, Marta Kunštić iz II. d, Luka List iz III. d i Bartol Kekez iz IV. a razreda.

Za najboljeg profesora, pak, izabran je prof. Zoran Pintarić koji predaje geografiju i povijest.

Brojnim okupljenima obratio se ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić, kao i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Opstati 113 godina i još postati jedna od Top 10 hrvatskih obrazovnih institucija, mogu samo veliki ljudi kojima je stalo do škole i rada, visoko motivirani učenici i učenice koji doista sa svojim angažmanom prednjače na raznim natjecanjima diljem naše zemlje i Europe. To je nešto s čime se doista ponosimo i pokazuje nam u kojem bi smjeru naš grad, županija i cijela zemlja trebali ići. Pokretač našeg grada su obrazovne institucije, vi, vaši profesori, naša Gimnazija. Uz srdačne čestitke povodom vašeg rođendana, iskoristio bih jednu izreku – Mladost je sretna jer pred njom je budućnost – rekao je Jakšić, uz kojega su svečanosti prisustvovala i njegova zamjenica Melita Samoborec.

Ispred Koprivničko-križevačke županije prisutan je bio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Tijekom cijelog dana, inače, gimnazijalci su sa svojim profesorima u školi sudjelovali u sportskim natjecanjima, radionicama, izložbama, scenskim prikazima i kvizovima.

Dan škole i Dan otvorenih vrata u gimnaziji "Fran Galović" Koprivnica 🙂

Gepostet von Klikaj.hr am Dienstag, 30. April 2019

SVEČANOST U DOMU MLADIH, Foto: Grad Koprivnica

Ne propustite: